-A +A

Wet houdende bepalingen betreffende de verwerking van persoonsgegevens door de Federale Overheidsdienst Financiën in het kader van zijn opdrachten

Printervriendelijke versiePrintervriendelijke versieVerstuur naar een vriendVerstuur naar een vriend
Alternatieve naam: 
Wet verwerking persoonsgegevens fiscus
Afkondiging: 
vri, 03/08/2012
Publicatie: 
vri, 24/08/2012

De wet van 3 augustus 2012 tot verwerking persoonsgegevens door de fiscus treedt in werking op 1 januari 2013.

Persoonsgegevens worden omschreven als "iedere informatie betreffende een geïdentificeerde of identificeerbare natuurlijke persoon verstaan, hierna "betrokkene" genoemd; als identificeerbaar wordt beschouwd een persoon die direct of indirect kan worden geïdentificeerd, met name aan de hand van een identificatienummer of van één of meer specifieke elementen die kenmerkend zijn voor zijn of haar fysieke, fysiologische, psychische, economische, culturele of sociale identiteit" (Artikel 1, § 1 van de wet van 8 december 1992).

Opmerkelijk is dat de belastingsplichtige in deze nieuwe wet geen inzagerecht heeft, geen toegangsrecht heeft en geen recht op verbetering van de gegevens die de fiscus in haar databanken zal opslaan en uitwissel met andere administraties.

Door de wet worden tal van gegevens door de fiscus in een grote databank verzameld ter optimalisering van de belastingscontroles en ter bestijding van belastingsfraude

Gecoördineerde actuele versie van de wet: 
Gerelateerd
Aangemaakt op: di, 11/09/2012 - 12:43
Laatst aangepast op: di, 11/09/2012 - 12:45

Hebt u nog een vraag?

Hebt u nog een vraag in dit verband, klik dan hier om uw vraag aan ons te stellen, of meteen een afspraak te maken voor een consultatie.

Aanvulling

Heeft u een suggestie, aanvulling of voorstel tot correctie met betrekking tot deze pagina? Gebruik dit adres om het te melden.