-A +A

Milieuvergunningsdecreet

Printervriendelijke versiePrintervriendelijke versieVerstuur naar een vriendVerstuur naar een vriend
Alternatieve naam: 
Decreet betreffende de milieuvergunning
Afkondiging: 
vri, 28/06/1985
Publicatie: 
din, 17/09/1985

Als u een inrichting wilt exploiteren die hinderlijk wordt geacht voor mens en leefmilieu, is een milieuvergunning vereist. Afhankelijk van de aard en de belangrijkheid van de milieu-effecten, is er sprake van een milieuvergunning klasse 1 of 2 (Vlarem) en melding klasse 3 (Vlarem). Daarnaast bestaan er aparte vergunningstelsels voor springstoffen (vuurwerk) en muziekactiviteiten.

Milieuvergunning en meldingsplicht (Vlarem)

De klassen (1,2 of 3) binnen Vlarem duiden op de graad van mogelijke hinder voor mens en leefmilieu, waarbij klasse 1 de meest hinderlijke inrichtingen aangeeft. De rangschikking gebeurt op basis van een indelingslijst (bijlage I, titel I van het Vlarem). Deze indelingsrubrieken vindt u op de pagina's over Vlarem telkens terug onder 'Publicaties'. Op deze pagina’s vindt u ook meer informatie over uw aanvraag, de bevoegde stedelijke dienst …

Gecoördineerde actuele versie van de wet: 

Gerelateerd
Aangemaakt op: vr, 22/07/2011 - 20:24
Laatst aangepast op: vr, 22/07/2011 - 20:33

Hebt u nog een vraag?

Hebt u nog een vraag in dit verband, klik dan hier om uw vraag aan ons te stellen, of meteen een afspraak te maken voor een consultatie.

Aanvulling

Heeft u een suggestie, aanvulling of voorstel tot correctie met betrekking tot deze pagina? Gebruik dit adres om het te melden.