-A +A

Verlofregeling deeltijdse werknemers

Printervriendelijke versiePrintervriendelijke versieVerstuur naar een vriendVerstuur naar een vriend
Vakantie
 
De duur van de vakantie van de deeltijdse werknemers wordt berekend op zelfde berekeningswijze als voor de voltijdse werknemers toe (maximum 4 weken). Hun rechten zullen echter wel in verhouding tot hun prestaties staan.
 
Een werknemer die tijdens het volledige jaar 2017 gedurende 16 uur per week gewerkt heeft (bijvoorbeeld 2 dagen van 8 uur), heeft in 2018 recht op 4 weken vakantie van 16 uur, 8 dagen van 8 uur of een totaal van 64 uren.
voor de regeling bij overgang naar een ander tyewerkstelklingsregime zie deze link.

 

Thematische verloven

Voor bepaalde thematische verloven (palliatief verlof en bijstand aan een zwaar ziek gezinslid, kan de deeltijdse werknemer de uitvoering van zijn overeenkomst enkel volledig schorsen of, indien hij minder dan ¾ tijds werkt, zijn prestaties verminderen tot halftijds. Hij mag daarentegen zijn arbeidstijd van 1/5de niet verminderen.

Voor het ouderschapsverlo kan de deeltijdse werknemer zijn prestaties enkel volledig schorsen.

Feestdagen

Het recht op feestdagen hangt af van het type van arbeidsregeling en van het type van werkrooster van de deeltijdse werknemer.

Gerelateerd
0
Aangemaakt op: wo, 17/01/2018 - 14:34
Laatst aangepast op: wo, 17/01/2018 - 14:53

Hebt u nog een vraag?

Hebt u nog een vraag in dit verband, klik dan hier om uw vraag aan ons te stellen, of meteen een afspraak te maken voor een consultatie.

Aanvulling

Heeft u een suggestie, aanvulling of voorstel tot correctie met betrekking tot deze pagina? Gebruik dit adres om het te melden.