-A +A

vakantiegeld bij ontslag

Printervriendelijke versiePrintervriendelijke versieVerstuur naar een vriendVerstuur naar een vriend

Wanneer een bediende ontslagen wordt of uitdienst treedt heeft deze recht op vertrekvakantiegeld.

Dit vertrekvakantiegeld komt overeen met het recht op een vakantiegeld dat bij de huidige werkgever werd opgebouwd maar nog niet werd opgenomen.

De nieuwe werkgever van deze bediende zal eveneens vakantiegeld dient te betalen maar het reeds uitbetaalde vertrek vakantiegeld zal in aftrek mogen worden genomen.

Het vertrekvakantiegeld bedraagt 15,34 procent het verdiende brutoloon. Sinds 1 januari 2007 bedraagt het enkel vakantiegeld 7,67 procent en het dubbel vertrekvakantiegeld dus eveneens 7,67 procent.

Sinds 1 januari 2007 wordt het enkel vertrekvakantiegeld als loon beschouwd en zal de werkgever sociale zekerheidsbijdrage moeten betalen op deze uitbetaling. Voor 1 januari 2007 waren deze sociale zekerheidsbijdragen verschuldigd door de nieuwe werkgever van de bediende.

Op een deel van het dubbele vertekvakantiegeld met name op 6,8/7,67 moet de werkgever 13,017 procent inhaalden zonder dat hierop patronale bijdragen verschuldigd zijn. op het overige dubbele vertrekvakantiegeld (0,87/7,67) dient  geen sociale zekerheidsbijdragen betaald.

regeling voor de arbeiders:

Indien u arbeider bent ontvangt u uw vakantiegeld in de loop van het volgend jaar via het bevoegde vakantiefonds.

Rechtspraak:

• Arbeidsrechtbank Brussel 25/04/2006 (juridat)

Samenvatting 

Het enkel noch het dubbel vakantiegeld zijn verschuldigd op een driemaandelijks betaalbaar vast loon omdat de datum van een trimester niet samenvalt met de datum van de normale vakantie.
Dat vast loon maakt echter wel deel uit van de berekeningsbasis van het vakantiegeld bij uitdiensttreding.
.

Gepubliceerd in JTT 2006, 302 + noot . Eveneens gerangschikt onder VII G art.9 (K.B. 30/03/1967, art. 38).
Dit vonnis is definitief.

Gerelateerd
0
Aangemaakt op: wo, 15/07/2009 - 15:14
Laatst aangepast op: di, 02/01/2018 - 13:43

Hebt u nog een vraag?

Hebt u nog een vraag in dit verband, klik dan hier om uw vraag aan ons te stellen, of meteen een afspraak te maken voor een consultatie.

Aanvulling

Heeft u een suggestie, aanvulling of voorstel tot correctie met betrekking tot deze pagina? Gebruik dit adres om het te melden.