-A +A

Uitoefening grootouderlijk omgangsrecht is thans een bevoegdheid van de familierechtbank

Printervriendelijke versiePrintervriendelijke versieVerstuur naar een vriendVerstuur naar een vriend

Opgelet een model tot uitoefening van grootouderlijk omgangsrecht dient thans gericht tot de familierechtbank van de woonplaats van het kind. Ingevolge de potpourriwetgeving zijn er ook een aantal kleine vormelijke veranderingen aan dit verzoekschrift die wij in ons model hebben aangebracht.

Voor het model klik hier

Grootouders hebben geen rechtstreekse toegang tot de familierechtbank om de oplegging of wijziging van beschikkingen met betrekking tot het ouderlijk gezag te vragen.

De rechtstreekse toegang van de grootouders tot de familierechtbank is beperkt tot het kader van artikel 375bis B.W., op grond waarvan zij hun recht op persoonlijk contact kunnen laten gelden. En dit recht op persoonlijk contact is inderdaad een autonoom recht dat geenszins kan worden gelijkgesteld met een verblijfsrecht of "recht van bewaring", als onderdeel van het ouderlijk gezag.

Gerelateerd
0
Aangemaakt op: wo, 15/07/2009 - 15:16
Laatst aangepast op: za, 12/08/2017 - 12:34

Hebt u nog een vraag?

Hebt u nog een vraag in dit verband, klik dan hier om uw vraag aan ons te stellen, of meteen een afspraak te maken voor een consultatie.

Aanvulling

Heeft u een suggestie, aanvulling of voorstel tot correctie met betrekking tot deze pagina? Gebruik dit adres om het te melden.