-A +A

toepassingen voor psychologen mental coachen en sociale assistenten

Printervriendelijke versiePrintervriendelijke versieVerstuur naar een vriendVerstuur naar een vriend

Meer en meer wordt vastgesteld dat een verdediging van een rechtsonderhorigen een multidisciplinaire aanpak is..

Zo stellen we vast dat mensen met een schuldoverlast niet alleen nood hebben aan een degelijke juridische maar ook een psychologische ondersteuning waarbij de psychologische ondersteuning en de juridische ondersteuning met elkaar overleg plegen.

Dit gaat vaak verder dan een loutere psychologische ondersteuning waarbij een en ander geherformuleerd tot een werkelijke mental coaching.

Deze vorm van samenwerking kan zich voordoen in schuldproblematiek, in een relatiebreuk, relatieverwerking, verliesverwerking, verslaving, attestering naar de rechtbank toe, gedragswijziging al dan niet op vrijwillige basis dan wel op opgelegde basis, strafrecht, zedenfeiten, bekwaamheid om om te gaan met minderjarigen, omgangsregelingen...

Onze verdedigingen in strafzaken zijn meestal slachtoffergericht waarbij wij curatief trachten op te treden en aan de rechtbank trachten aan te tonen dat er een grote bereidheid bestaat bij de dader om tot een oplossing te komen, om zijn gedrag te wijzigen. Dit soort aanpak scoort in het merendeel van de gevallen op de beste wijze eerder dan procedurele tussenkomsten waarbij de rechter zich de vraag gaat stellen in hoeverre de dader beseft welke impact zijn daad heeft gehad op het maatschappelijk gebeuren en op zijn slachtoffer. In dit soort tussenkomsten hebben we vaker nood aan degelijke psychologische begeleiders, zowel systeemwerkers als psychotherapeuten en gedragsdeskundigen

Anderzijds worden we vaak geconfronteerd met slachtoffers, waarbij de diensten van slachtofferhulp onvoldoende het slachtoffer kunnen helpen en bijgestaan en ook onvoldoende kunnen helpen in de nodige attestering en beschrijving van hun schade, naast de zo nodige begeleiding en opvang.

In de relatieproblemen komt het meer dan eens voor dat wij de bekwaamheid of de onbekwaamheid van een bepaalde ouder dienen te kunnen aantonen. De bijstand van zelfstandige raadgevers, bevoegd een psychologie, sociologi en mental cioaching, als technische raadsman, dan wel als deskundige kan hierbij zeer nuttig zijn om een verdediging te ondersteunen.

Hoeft het een betoog dat er professionele hulp e bijstand nodig is bij scheidingsmelding, verwerking van echtscheiding, het totstandbrengen van een verloren gegane relate metb de kinderen....


Het zou ons te ver leiden om alle diverse takken van het recht te overlopen waarin psychologen, sociale assistenten en mental coachen kunnen helpen. Het recht geeft heel veel te maken met gedrag en gedragsregels en de bereidheid gedrag te wijzigen, naast inzicht te verwerven en verwerking mogelijk te maken. Precies daarin kunnen jullie ons helpen zeker op de terreinen van het familierecht, het strafrecht, het arbeidsrecht, het verkeersrecht....

Indien u interesse heeft om met ons, evenals met andere advocaten samen te werken, aarzel dan niet om contact op te nemen met deze site via elfri@elfri.be. We kunnen u mogelijkheden aanbieden om uw diensten aan te bieden aan een groot gamma van advocaten, waarbij bijna elke advocaat en jurist onze website raadpleegt nadat we vastgesteld hebben dat er 240.000 hits per week onze website bezoeken, waaronder ongeveer alle advocaten. We kunnen u zowel een loutere naamvermelding bieden, als een vermelding en de verwijzing naar uw website, als een volledige pagina, als een vermelding op diverse pagina's.

0
Aangemaakt op: wo, 15/07/2009 - 15:13
Laatst aangepast op: vr, 22/01/2010 - 18:48

Hebt u nog een vraag?

Hebt u nog een vraag in dit verband, klik dan hier om uw vraag aan ons te stellen, of meteen een afspraak te maken voor een consultatie.

Aanvulling

Heeft u een suggestie, aanvulling of voorstel tot correctie met betrekking tot deze pagina? Gebruik dit adres om het te melden.