-A +A

Toepassing van de wooncode bij gemengde huur

Printervriendelijke versiePrintervriendelijke versieVerstuur naar een vriendVerstuur naar een vriend

Toepassing van de wooncode bij gemengde huur

De bepalingen van de Vlaamse Wooncode zijn van toepassing op alle woningen van het Vlaamse Gewest, van zodra zij hoofdzakelijk worden bestemd voor huisvesting (zie Dambre, M. en Hubeau, B., o.c., p. 237, nr. 590).

Bij gemengd gebruik, zoals bij handelshuur en bewoning, is de code wel toepasselijk op het voor bewoning bestemde gedeelte van het goed (zie: Dambre, M. en Hubeau, B., o.c., p. 238, nr. 593).

In concreto is de Vlaamse Wooncode in werking getreden op 1 november 1998 (art. 114, § 4).

Het louter van toepassing worden van de gewestelijke kwaliteitsnormen op een lopende huurovereenkomst kan echter de verhuurder t.o.v. de huurder niet verplichten tot de uitvoering van aanpassingswerken, omdat de bedoelde aanpassingswerken niet ressorteren onder diens gemeenschappelijke onderhouds-, herstel- of vrijwaringsverplichting (zie: Dambre, M. en Hubeau, B., o.c., p. 251, nr. 641).  

Gerelateerd
Modellen: 
0
Aangemaakt op: di, 03/05/2016 - 18:44
Laatst aangepast op: di, 03/05/2016 - 18:44

Hebt u nog een vraag?

Hebt u nog een vraag in dit verband, klik dan hier om uw vraag aan ons te stellen, of meteen een afspraak te maken voor een consultatie.

Aanvulling

Heeft u een suggestie, aanvulling of voorstel tot correctie met betrekking tot deze pagina? Gebruik dit adres om het te melden.