-A +A

Vordering tot nietigverklaring besluit algemene vergadering vervaltermijn 6 maand

Printervriendelijke versiePrintervriendelijke versieVerstuur naar een vriendVerstuur naar een vriend
Instantie: Hof van beroep
Plaats van uitspraak: Gent
Datum van de uitspraak: 
maa, 26/10/2015

De vorderingen tot nietigverklaring van het besluit van de algemene vergadering kan niet meer ingesteld worden naar het verstrijken van een termijn van zes maanden te rekenen vanaf de dag waarop de besluiten tegenwerpelijk zijn aan degene die de nietigheid inroept of vanaf de dag waarop hij er kennis van heeft gekregen (artikel 198 §2 alinea drie van het wetboek van vennootschappen).

Deze termijn is een vervaltermijn en geen verjaringstermijn. Derhalve komt de termijn niet in aanmerking voor stuiting of schorsing.

Wanneer er voor een dergelijk besluit een plicht tot bekendmaking bestaat inhoudende een publicatie in het Belgisch Staatsblad, begint deze termijn te lopen vanaf de dag van de publicatie in de bijlagen van het Belgisch Staatsblad.

Indien het besluit van de algemene vergadering resulteerde in neerlegging bij de Nationale Bank van de jaarrekening, is de beslissing van de algemene vergadering tegenwerpelijk vanaf deze neerlegging en is het moment van kennisname van deze publicatie niet relevant.

Publicatie
tijdschrift: 
NJW
Uitgever: 
Kluwer
Jaargang: 
2017
Pagina: 
363
In bibliotheek?: 
Dit item is beschikbaar in de bibliotheek van advocatenkantoor Elfri De Neve

Johanna Waelkens, Termijn nietigverklaring besluit algemene vergadering, NJW 2017, 365

Gerelateerd
Aangemaakt op: ma, 03/07/2017 - 11:46
Laatst aangepast op: ma, 03/07/2017 - 11:46

Hebt u nog een vraag?

Hebt u nog een vraag in dit verband, klik dan hier om uw vraag aan ons te stellen, of meteen een afspraak te maken voor een consultatie.

Aanvulling

Heeft u een suggestie, aanvulling of voorstel tot correctie met betrekking tot deze pagina? Gebruik dit adres om het te melden.