-A +A

Voorlichtingsplicht van de informaticus

Printervriendelijke versiePrintervriendelijke versieVerstuur naar een vriendVerstuur naar een vriend
Instantie: Hof van beroep
Plaats van uitspraak: Brussel
Datum van de uitspraak: 
don, 29/06/2017

Op een beroepsinformaticus die beveiligingssoftware en verbonden diensten ter beschikking stelt van zijn klant rust tegenover die klant een informatie- en raadgevingsverplichting, op grond van zijn algemene plicht tot uitvoering te goeder trouw. Deze verplichting omvat de verplichting om navraag te doen naar de behoeften van de klant om hem daarna het materiaal voor te stellen dat het best beantwoordt aan zijn behoeften, gelet op het verwachte gebruik.

Wanneer blijkt dat de digitale opslagruimte die de vakman ter beschikking heeft gesteld zeer snel verzadigd is, doordat die opslagruimte niet beantwoordt aan de behoeften van de klant, moet de leverancier rekening blijven houden met de belangen van zijn medecontractant, die het voordeel van de overeenkomst heeft verloren, door hem niet als enig alternatief voor het verwijderen van de gegevens voor te stellen dat de klant bijkomende opslagruimte aanschaft, hetzij dat de prijs van de dienst – in verhouding tot wat eerder was afgesproken – wordt verhoogd.

Publicatie
tijdschrift: 
TBBR
Uitgever: 
Kluwer
Jaargang: 
2017-10
Pagina: 
574
In bibliotheek?: 
Dit item is beschikbaar in de bibliotheek van advocatenkantoor Elfri De Neve
Gerelateerd
Aangemaakt op: ma, 28/05/2018 - 22:01
Laatst aangepast op: wo, 06/06/2018 - 22:14

Hebt u nog een vraag?

Hebt u nog een vraag in dit verband, klik dan hier om uw vraag aan ons te stellen, of meteen een afspraak te maken voor een consultatie.

Aanvulling

Heeft u een suggestie, aanvulling of voorstel tot correctie met betrekking tot deze pagina? Gebruik dit adres om het te melden.