-A +A

Spoedeisend karakter voor de raad van state bij collectief verzoek moet door elke verzoeker individueel aangetoond

Printervriendelijke versiePrintervriendelijke versieVerstuur naar een vriendVerstuur naar een vriend
Instantie: Raad van State
Datum van de uitspraak: 
zat, 28/01/2017

Aangezien de spoedeisendheid in concreto moet worden aangetoond, ligt het in de lijn der verwachtingen dat in geval van een collectief verzoekschrift precies wordt uitgelegd wat, voor elke betrokken verzoeker, de redenen zijn die voor hem de zaak spoedeisend maken.

Publicatie
tijdschrift: 
Rechtskundig Weekblad
Uitgever: 
intersentia
Jaargang: 
2017-2018
Pagina: 
1111
In bibliotheek?: 
Dit item is beschikbaar in de bibliotheek van advocatenkantoor Elfri De Neve

Vzw A.O. e.a. t/ Vlaamse Gemeenschap

Arrest nr. 239.996

I. Voorwerp van de vordering

1. De vordering, ingesteld op 7 juli 2017, strekt tot de schorsing van de tenuitvoerlegging van het besluit van de Vlaamse regering van 21 april 2017 «houdende bepaling van het aantal particuliere landelijke, regionale, netwerk- en lokale radio-omroeporganisaties dat kan worden erkend en houdende de opstelling van het frequentieplan en de vaststellingen van het frequentieplan en de vaststelling van de frequentiepakketten die ter beschikking worden gesteld van de particuliere landelijke, regionale, netwerk- en lokale radio-omroeporganisaties».

...

VII. Spoedeisendheid

...

Beoordeling

...

10. Aangezien de spoedeisendheid in concreto moet worden aangetoond, ligt het in de lijn der verwachtingen dat in geval van een collectief verzoekschrift precies wordt uitgelegd wat, voor elke betrokken verzoeker, de redenen zijn die voor hem de zaak spoedeisend maken. De huidige verzoekers hebben onderscheiden rechtsvormen aangenomen – vzw of bvba – en verzorgen radio in uiteenlopende luistergebieden met elk hun eigen bijzonderheden.

Verondersteld mag worden dat zij ook verschillen wat hun lopende verbintenissen betreft op het vlak van bijvoorbeeld personeel of huurovereenkomsten. Ten slotte hebben sommige onder hen een nieuwe aanvraag ingediend en andere dan weer niet, wat hun situatie eveneens doet verschillen. Niettemin schuilen alle verzoekers onder éénzelfde, korte toelichting van de spoedeisendheid waarvan zij bijgevolg aannemen dat die niet enkel moet volstaan, maar ook voor ieder van hen individueel moet overtuigen.

...

Gerelateerd
Aangemaakt op: di, 06/03/2018 - 00:10
Laatst aangepast op: do, 29/03/2018 - 19:55

Hebt u nog een vraag?

Hebt u nog een vraag in dit verband, klik dan hier om uw vraag aan ons te stellen, of meteen een afspraak te maken voor een consultatie.

Aanvulling

Heeft u een suggestie, aanvulling of voorstel tot correctie met betrekking tot deze pagina? Gebruik dit adres om het te melden.