-A +A

rechtspraak raad van state

Printervriendelijke versiePrintervriendelijke versieVerstuur naar een vriendVerstuur naar een vriend
Instantie: Raad van State
Datum van de uitspraak: 
maa, 21/09/2009

mogelijkheden om kennis te krijgen van de rechtspraak van de Raad van State?

De arresten van de Raad van State evenals de beschikkingen waarbij uitspraak wordt gedaan over de toelaatbaarheid van een ingesteld cassatieberoep van de Raad van State zijn toegankelijk voor het publiek. Deze beschikkingen en arresten worden gemotiveerd.
 

Enkel de arresten worden uitgesproken in een openbare terechtzitting. De partijen worden in kennis gesteld van elk tussen- en eindarrest en van elke beschikking.

Iedere burger kan op de griffie van de Raad van State de volledige tekst inkijken van elke uitspraak van de Raad van State en een eventueel een afschrift vragen. Voor dit afschrift betaalt men een recht dat thans € 0,50 per bladzijde bedraagt. Enkel deze afschriften zijn authentiek.

Tot 1994 werden de arresten op papier gepubliceerd in de Verzameling der arresten van de Raad van State (UGA).  In 1996 kreeg de Raad van State de opdracht zelf te zorgen voor de publicatie van zijn arresten.

Sindsdien publiceert de Raad van State zijn arresten en beschikkingen van niet-toelaatbaarheid in digitaal formaat. Ze worden gepubliceerd op de website. van de raad van stateBovendien wordt de rechtspraak van de Raad van State jaarlijks op een cd-rom gepubliceerd.

Zie ook:
 

Gerelateerd
Aangemaakt op: zo, 20/09/2009 - 22:53
Laatst aangepast op: vr, 15/01/2010 - 18:57

Hebt u nog een vraag?

Hebt u nog een vraag in dit verband, klik dan hier om uw vraag aan ons te stellen, of meteen een afspraak te maken voor een consultatie.

Aanvulling

Heeft u een suggestie, aanvulling of voorstel tot correctie met betrekking tot deze pagina? Gebruik dit adres om het te melden.