-A +A

Rechtsmisbruik bij de keuze van de remedies bij een niet-conforme consumentenkoop

Printervriendelijke versiePrintervriendelijke versieVerstuur naar een vriendVerstuur naar een vriend
Instantie: Hof van beroep
Plaats van uitspraak: Mons
Datum van de uitspraak: 
woe, 15/12/2010

Het hof van beroep vernietigde de verkoop van een hond van het ras cane corso wegens niet conform een consumentenkoop omdat de hond motorische problemen had (dysplasie).

De kosten om de hond te behandelen zouden meer dan acht maal de aankoopprijs van de hond zijn. Het hof van beroep oordeelde dan ook dat de vordering tot herstel (de behandeling) rechtsmisbruik uitmaakt.

De eigenaar van de hond wou hoe dan ook de hond behouden. Er kon dus geen gevolg worden gegeven aan de vervanging van het roerend goed door een ander gelijkaardig goed terwijl ook de herstelling werd afgewezen wegens rechtsmisbruik. Het hof koos er dan ook voor om de verkoper de verplichten de koopsom terug te betalen waarbij de koper de hond mocht houden. Misschien was deze oplossing niet 100% juridisch sluitend maar in elk geval hondvriendelijk
 

Publicatie
tijdschrift: 
DCCR
Uitgever: 
Larcier
Jaargang: 
2012
Pagina: 
117
In bibliotheek?: 
Dit item is beschikbaar in de bibliotheek van advocatenkantoor Elfri De Neve
Noot: 

StevenMarysse, Over een hond als een consumptiegoed en rechtsmisbruik bij de keuze van de remedies bij een niet-conforme consumentenkoop, DCCR, 2012, 122

Gerelateerd
Aangemaakt op: wo, 23/08/2017 - 13:53
Laatst aangepast op: wo, 23/08/2017 - 13:53

Hebt u nog een vraag?

Hebt u nog een vraag in dit verband, klik dan hier om uw vraag aan ons te stellen, of meteen een afspraak te maken voor een consultatie.

Aanvulling

Heeft u een suggestie, aanvulling of voorstel tot correctie met betrekking tot deze pagina? Gebruik dit adres om het te melden.