-A +A

Raad Van State Exceptie van onwettigheid als antwoord op een exceptie wegens gebrek aan belang

Printervriendelijke versiePrintervriendelijke versieVerstuur naar een vriendVerstuur naar een vriend
Instantie: Hof van Cassatie
Datum van de uitspraak: 
don, 04/01/2018
A.R.: 
240.342

Beroep tot nietigverklaring bij de raad van state in een pocedure openbaar ambt, waarbij de exceptie van onwettigheid wordt ingeroepen als antwoord op een exceptie wegens gebrek aan belang.

Publicatie
tijdschrift: 
Rechtskundig Weekblad
Uitgever: 
Intersentia
Jaargang: 
2017-2018
Pagina: 
1502
In bibliotheek?: 
Dit item is beschikbaar in de bibliotheek van advocatenkantoor Elfri De Neve

E.J. t/ Net Brussel, Gewestelijke Agentschap voor Netheid

Arrest nr. 240.342

I. Voorwerp van het beroep

1. Het beroep, ingesteld op 13 maart 2015, strekt tot de nietigverklaring van het besluit van de Brusselse Hoofdstedelijke Regering van 18 december 2014 waarbij A.M. wordt bevorderd tot directeur in het tweetalige kader van Net Brussel, Gewestelijk Agentschap voor Netheid.

...

V. Ontvankelijkheid van het beroep

...

Beoordeling

...

11. ...

Als antwoord op (een exceptie wegens gebrek aan belang) laat verzoekster (...) gelden dat het (...) besluit van de Brusselse Hoofdstedelijke Regering van 29 oktober 2011 («houdende vaststelling van het reglement voor het personeel van [Net Brussel, Gewestelijk Agentschap voor Netheid]) onwettig is en om die reden met toepassing van art. 159 Gw. buiten toepassing moet worden gelaten.

12. Verzoekster moet worden bijgevallen dat zij deze exceptie van onwettigheid, althans in de mate dat ze de wettigheid van de door de tussenkomende partij en de verwerende partij aangewezen bevorderingsvoorwaarde betwist, vermocht in te roepen bij de eerste procedurele gelegenheid nadat zij geconfronteerd werd met het door deze partijen opgeworpen gebrek aan belang voor wat haar betreft wegens de voormelde bevorderingsvoorwaarde die aan haar bevordering in de weg staat.

De door verzoekster opgeworpen exceptie van onwettigheid is dan ook tijdig.

...

Gerelateerd
Aangemaakt op: zo, 13/05/2018 - 14:19
Laatst aangepast op: ma, 21/05/2018 - 19:17

Hebt u nog een vraag?

Hebt u nog een vraag in dit verband, klik dan hier om uw vraag aan ons te stellen, of meteen een afspraak te maken voor een consultatie.

Aanvulling

Heeft u een suggestie, aanvulling of voorstel tot correctie met betrekking tot deze pagina? Gebruik dit adres om het te melden.