-A +A

Omschrijving opdracht van de deskundige beslissing alvorens recht te doen

Printervriendelijke versiePrintervriendelijke versieVerstuur naar een vriendVerstuur naar een vriend
Instantie: Hof van Cassatie
Datum van de uitspraak: 
don, 21/04/2016
A.R.: 
C.15.0142.N

Wanneer tussen de partijen geen betwisting bestaat over de omschrijving van de opdracht van de deskundige is de omschrijving van de opdracht van de deskundige geen eindvonnis, maar een vonnis alvorens recht te doen.

Publicatie
tijdschrift: 
Rechtskundig Weekblad
Uitgever: 
Intersentia
Jaargang: 
2016-2017
Pagina: 
896
In bibliotheek?: 
Dit item is beschikbaar in de bibliotheek van advocatenkantoor Elfri De Neve

AR nr. C.15.0142.N

NV E.I. en NV De C.A.B. en W.

I. Rechtspleging voor het Hof

Het cassatieberoep is gericht tegen een arrest van het Hof van Beroep te Antwerpen van 8 december 2014.

III. Beslissing van het Hof

Beoordeling

Tweede middel

5. Krachtens art. 1077 Ger.W. staat voorziening in cassatie tegen vonnissen alvorens recht te doen slechts open na het eindvonnis.

Krachtens art. 19, eerste lid Ger.W. is het vonnis een eindvonnis in zoverre daarmee de rechtsmacht van de rechter over een geschilpunt is uitgeput, behoudens de rechtsmiddelen bij de wet bepaald.

Krachtens art. 19, tweede lid Ger.W. kan de rechter, in elke stand van de rechtspleging, alvorens recht te doen een voorafgaande maatregel bevelen om de vordering te onderzoeken of een tussengeschil te regelen dat betrekking heeft op een dergelijke maatregel, dan wel de toestand van de partijen voorlopig te regelen.

6. Uit de stukken waarop het Hof vermag acht te slaan, blijkt niet dat er tussen de partijen betwisting bestond over de omschrijving van de opdracht van de deskundige. De omschrijving van de opdracht van de deskundige door de appelrechters is, bij gebrek aan betwisting hieromtrent, geen eindvonnis.

7. In zoverre de cassatievoorziening gericht is tegen de omschrijving van de opdracht van de deskundige, is zij gericht tegen een vonnis alvorens recht te doen, terwijl er nog geen eindvonnis is, en is ze mitsdien voorbarig en derhalve niet ontvankelijk.

...

Noot: 

 

 

Gerelateerd
Aangemaakt op: wo, 08/03/2017 - 12:04
Laatst aangepast op: wo, 08/03/2017 - 12:05

Hebt u nog een vraag?

Hebt u nog een vraag in dit verband, klik dan hier om uw vraag aan ons te stellen, of meteen een afspraak te maken voor een consultatie.

Aanvulling

Heeft u een suggestie, aanvulling of voorstel tot correctie met betrekking tot deze pagina? Gebruik dit adres om het te melden.