-A +A

De overheid die tot beneming overgaat mag rekening houden met de wijze waarop een kandidaat zijn ambt eerder heeft uitgevoerd

Printervriendelijke versiePrintervriendelijke versieVerstuur naar een vriendVerstuur naar een vriend
Instantie: Raad van State
Datum van de uitspraak: 
woe, 21/11/2012
A.R.: 
221.450

Een administratief bestuur kan nooit verplicht worden een kandidaat te benoemen van wie reeds gebleken is dat hij ongeschikt is

Publicatie
tijdschrift: 
Rechtskundig Weekblad
Uitgever: 
Intersentia
Jaargang: 
2012-2013
Pagina: 
1215

M. t/ Belgische Staat, minister van Financiën

Arrest nr. 221.450

I. Voorwerp van de vordering

1. De vordering, ingesteld op 10 mei 2012, strekt tot de schorsing van de tenuitvoerlegging van de beslissing van 15 februari 2012 waarbij C.V. wordt benoemd in een betrekking waaraan de titel van directeur bij een fiscaal bestuur is verbonden, in de standplaats gewestelijke directie Leuven-Invordering.

V. Onderzoek van de vordering

Ernst van de middelen

2. Tweede middel

7.4. Hoewel moet worden aangenomen dat de overheid, die na een vernietiging van een benoeming de procedure herneemt, geen rekening mag houden met de ervaring die de oorspronkelijk benoemde ingevolge diens nadien vernietigde benoeming heeft opgedaan, betekent dit niet dat de benoemende overheid geen rekening mag houden met de wijze waarop de betrokkene zijn ambt heeft uitgeoefend. Het tegendeel aannemen zou immers betekenen dat de benoemende overheid niet in de mogelijkheid zou zijn om haar oordeel over de bekwaamheid en de geschiktheid van de betrokkene te actualiseren en zelfs genoopt zou kunnen zijn een kandidaat te herbenoemen van wie gebleken zou zijn dat hij niet geschikt was om het ambt naar behoren uit te oefenen.

Het middel is niet ernstig.

 

Gerelateerd
Aangemaakt op: vr, 29/03/2013 - 19:26
Laatst aangepast op: vr, 29/03/2013 - 19:26

Hebt u nog een vraag?

Hebt u nog een vraag in dit verband, klik dan hier om uw vraag aan ons te stellen, of meteen een afspraak te maken voor een consultatie.

Aanvulling

Heeft u een suggestie, aanvulling of voorstel tot correctie met betrekking tot deze pagina? Gebruik dit adres om het te melden.