-A +A

Storme(n) over recht en gerecht

Printervriendelijke versiePrintervriendelijke versieVerstuur naar een vriendVerstuur naar een vriend
Titel van het boek: 
60 jaar leven met justitie
Publicatie
Auteur: 
Marcel Storme
Uitgever: 
Story Publishers
Jaargang: 
2010
ISBN nummer: 
9789087640705

Bespreking van dit werk door de uitgever

In deze memorie vol kleurrijke franjes licht professor Marcel Storme enigszins de sluier over de vreemde wereld van recht en gerecht.

Hoewel dit boek een justitiële periode van meer dan een halve eeuw bestrijkt is het allesbehalve een juridische uiteenzetting of historisch overzicht maar eerder een weergaloze en fascinerende getuigenis van een groot mens en groots jurist.

In Storme(n) trakteert de auteur ons op zijn herinneringen als advocaat, professor, wetgever en rechter. Eigenzinnig en onverbloemd geeft professor Marcel Storme zijn visie op het justitiële beleid, de werking van het gerecht en de actoren van het (ge)recht en belicht hij onderwerpen als
• de onafhankelijkheid van de rechterlijke macht;
• onpartijdigheid:
• raison d’Etat;
• het formalisme;
• de arrogantie van experten;
• de beeldvorming door de media.
Daarnaast staat hij stil bij de talrijke initiatieven waarvan hij initiator, drijvende kracht of realisator was (hij plaveide onder meer de weg naar het afschaffen van de doodstraf).

Storme(n) biedt u een unieke terugblik op een ‘leven in veelvoud’, een leven dat zes decennia lang verweven is met recht en gerecht. Deze prachtige en verzorgde uitgave is het magnum opus van een van onze meest gereputeerde juristen.
 

Gerelateerd
Bibliotheek
In bibliotheek?: 
Dit item is beschikbaar in de bibliotheek van advocatenkantoor Elfri De Neve
Aangemaakt op: ma, 27/12/2010 - 20:11
Laatst aangepast op: ma, 27/12/2010 - 20:18

Hebt u nog een vraag?

Hebt u nog een vraag in dit verband, klik dan hier om uw vraag aan ons te stellen, of meteen een afspraak te maken voor een consultatie.

Aanvulling

Heeft u een suggestie, aanvulling of voorstel tot correctie met betrekking tot deze pagina? Gebruik dit adres om het te melden.