-A +A

Recht van Antwoord APR

Printervriendelijke versiePrintervriendelijke versieVerstuur naar een vriendVerstuur naar een vriend
Publicatie
Auteur: 
Brewaeys Eric
Boek: 
APR
Uitgever: 
E. Story-Scientia
Jaargang: 
2005
ISBN nummer: 
9789046504963
Samenvatting
Inhoudstafel: 
Inhoudstafel tekst: 

 

Beschrijving door de uitgever:

Dit boek vult een leemte op in de Nederlandstalige rechtsliteratuur. 'Het recht van antwoord in de communicatiemedia' van M. Platel (Elsevier-Sequoia) dat kan worden beschouwd als het standaardwerk in deze materie, verscheen in 1971. De materie moest dan ook worden geactualiseerd. Sindsdien gaf de rechtspraak duiding bij de wettelijke beginselen, maar waren er ook ingrijpende evoluties.

Het recht van antwoord in radio en televisie werd geregeld door de wet van 4 maart 1977. Het decreet van 18 juli 2003 heeft voor wat betreft de radio- en televisie-uitzendingen in de Vlaamse Gemeenschap een specifieke regeling ingevoerd, die werd opgenomen in het besluit van de Vlaamse Regering van 4 maart 2005 tot coördinatie van de decreten betreffende de radio-omroep en de televisie.

Het boek wil een oplossing aanreiken voor de problemen waarmee advocaten, magistraten, uitgevers en journalisten in dit domein worden geconfronteerd.

Gerelateerd
Bibliotheek
In bibliotheek?: 
Dit item is beschikbaar in de bibliotheek van advocatenkantoor Elfri De Neve
Aangemaakt op: ma, 02/08/2010 - 21:12
Laatst aangepast op: za, 14/03/2015 - 16:11

Hebt u nog een vraag?

Hebt u nog een vraag in dit verband, klik dan hier om uw vraag aan ons te stellen, of meteen een afspraak te maken voor een consultatie.

Aanvulling

Heeft u een suggestie, aanvulling of voorstel tot correctie met betrekking tot deze pagina? Gebruik dit adres om het te melden.