-A +A

Nieuwe wettelijke regeling voor girale en elektronische betalingen: wie wint en wie verliest?

Printervriendelijke versiePrintervriendelijke versieVerstuur naar een vriendVerstuur naar een vriend
Publicatie
Auteur: 
Steennot R.
Boek: 
Financial Law institute Ugent
Uitgever: 
Ugent
Jaargang: 
2010
Samenvatting

Klik op deze link om deze bijdrage te lezen

Bespreking van de nieuwe wettelijke regeling betreffende betalingsdiensten in werking getreden op 1 april 2010. Deze regeling heeft de tot dan bestaande wetgeving aangaande grensoverschrijdende overschrijvingen binnen de Europese Economische Ruimte en aangaande elektronische betalingstransacties opgeheven. De nieuwe regeling heeft een ruimer toepassingsgebied en innoveert ook inhoudelijk op een aantal punten. In deze bijdrage zal aandacht besteed worden aan de nieuwe regeling en onderzocht worden of zij een betere bescherming inhoudt voor de gebruiker van betalingsdiensten.

 

Enkele bronvermeldingen:

• B.S.9 februari 2000.
• I. VAN BULCK,“Artikelsgewijze bespreking van de wet van 9 januari 2000 betreffende de grensoverschrijdende geldoverschrijvingen”,in Artikelsgewijze Commentaar Financieel, Recht, Kluwer,losb.
• T LAMBERT “La loi du 17 juillet 2002 relative aux opérations effectuées au moyen d’instruments de transfert électroniques de
fonds”, TBH 2003, 573-­‐588;
• R. STEENNOT,“De wet betreffende de transacties uitgevoerd met instrumenten voor de elektronische overmaking van geldmiddelen”, Bank Fin R 2002, afl 5, 255-­‐271.
• P.LETTANY,“Wet van 10 juli 1997 betreffende de valutadatum
van bankverrichtingen”, in Artikelsgewijze Commentaar Financieel
Recht, Kluwer, 2001,losbl.;
 

Gerelateerd
Bibliotheek
In bibliotheek?: 
Dit item is beschikbaar in de bibliotheek van advocatenkantoor Elfri De Neve
Aangemaakt op: wo, 17/09/2014 - 20:39
Laatst aangepast op: wo, 17/09/2014 - 20:40

Hebt u nog een vraag?

Hebt u nog een vraag in dit verband, klik dan hier om uw vraag aan ons te stellen, of meteen een afspraak te maken voor een consultatie.

Aanvulling

Heeft u een suggestie, aanvulling of voorstel tot correctie met betrekking tot deze pagina? Gebruik dit adres om het te melden.