-A +A

Lastgeving APR

Printervriendelijke versiePrintervriendelijke versieVerstuur naar een vriendVerstuur naar een vriend
Publicatie
Auteur: 
Tilleman B.
Boek: 
APR
Uitgever: 
E. Story-Scientia
Jaargang: 
1997
ISBN nummer: 
9055832774
Samenvatting
Inhoudstafel: 

In dit boek worden de aspecten en gevolgen van lastgeving deskundig in kaart gebracht: de constitutieve bestanddelen van de lastgevingsovereenkomst, de totstandkoming van de lastgevingsovereenkomst, de verplichtingen van de lasthebber en de lastgever, de vertegenwoordiging en de beëindiging van het mandaat.

Aanvullende rechtspraak:

Hof van Cassatie, 1e Kamer – 24 januari 2008, RW 2010-2011, 229I. Rechtspleging voor het Hof

Het cassatieberoep is gericht tegen een arrest, op 11 oktober 2005 gewezen door het Hof van Beroep te Antwerpen.[...]

III. Beslissing van het Hof

Beoordeling [...]

Tweede middel [...]

Tweede onderdeel

5. Art. 1988, eerste lid, B.W. bepaalt dat lastgeving, in algemene bewoordingen uitgedrukt, alleen de daden van beheer omvat. Het tweede lid van dit artikel bepaalt dat om goederen te vervreemden of met hypotheek te bezwaren, of om enige andere daad van eigendom te verrichten, een uitdrukkelijke lastgeving vereist is.

6. Het beheer van een financiële rekening kan onder meer behelzen het uitschrijven van cheques op deze rekening en het ondertekenen ervan, het uitvoeren van overschrijvingen en het uitschrijven van permanente opdrachten, het gelasten van betalingen, zonder beperking van bedrag, het afhalen van gelden en interest.

7. Het onderdeel dat ervan uitgaat dat de verrichtingen bedoeld in randnummer 6 noodzakelijk daden van beschikking zijn, kan niet worden aangenomen.[...]
 

Gerelateerd
Bibliotheek
In bibliotheek?: 
Dit item is beschikbaar in de bibliotheek van advocatenkantoor Elfri De Neve
Aangemaakt op: ma, 02/08/2010 - 17:59
Laatst aangepast op: za, 16/10/2010 - 02:21

Hebt u nog een vraag?

Hebt u nog een vraag in dit verband, klik dan hier om uw vraag aan ons te stellen, of meteen een afspraak te maken voor een consultatie.

Aanvulling

Heeft u een suggestie, aanvulling of voorstel tot correctie met betrekking tot deze pagina? Gebruik dit adres om het te melden.