-A +A

Het forensisch onderzoek

Printervriendelijke versiePrintervriendelijke versieVerstuur naar een vriendVerstuur naar een vriend
Publicatie
Auteur: 
John van den Heuvel
Auteur: 
Miranda Kerkhove
Auteur: 
Pete More
Uitgever: 
Tirion
Jaargang: 
2006
ISBN nummer: 
9043908371
Samenvatting
Inhoudstafel tekst: 

Trek je labjas aan en kijk mee in de laboratoria van 's werelds beste forensische wetenschappers. Het forensisch handboek is een unieke en zeer informatieve gids over de technieken uit het forensisch onderzoek.

In dit boek worden 19 beroemde zaken geanalyseerd.

Forensisch onderzoek is een populair onderwerp, merkbaar aan de vele tv-series (drie CSI-series, Cold Case, Medical Detectives etc.) en boeken, al dan niet aan tv-series gerelateerd, die er over verschijnen. In dit boek worden werkwijze, soorten bewijsmateriaal en elektronisch speurwerk bij forensisch onderzoek beschreven. Het team, plaats delict, het bewijs en monsteranalyse komen aan de orde. Vervolgens de soorten bewijsmateriaal: haar, vezels, schilvers, toxicologie en drugs, serologie (bloed, sperma, zweet, speeksel), vingerafdrukken, DNA-onderzoek, vuurwapens, vorm- en indruksporen en documenten. Tot slot het elektronische speurwerk: spraakonderzoek, computeronderzoek en internet. In kaders wordt een en ander geillustreerd aan de hand van forensische weetjes (bijvoorbeeld hoe computers wapens aan misdrijven koppelen) en negentien bekende zaken zoals de OJ Simpson-zaak, het bloedbad op Columbine High School, Osama bin Laden (stemanalyse) etc. Met woordenlijst, register en vele (kleuren)foto's (geen lijken), tekeningen, schema's etc. Goede, helder geschreven, populair wetenschappelijke inleiding voor een ruim publiek. Misdaadverslaggever John van den Heuvel schreef het voorwoord en staat afgebeeld op het omslag.

(Biblion recensie, Redactie)

 recensie

 

Gerelateerd
Bibliotheek
In bibliotheek?: 
Dit item is beschikbaar in de bibliotheek van advocatenkantoor Elfri De Neve
Aangemaakt op: zo, 02/01/2011 - 23:33
Laatst aangepast op: vr, 06/07/2012 - 18:03

Hebt u nog een vraag?

Hebt u nog een vraag in dit verband, klik dan hier om uw vraag aan ons te stellen, of meteen een afspraak te maken voor een consultatie.

Aanvulling

Heeft u een suggestie, aanvulling of voorstel tot correctie met betrekking tot deze pagina? Gebruik dit adres om het te melden.