-A +A

Handboek Burgerlijk Recht Deel II, Zakenrecht, Zekerheden, Verjaring

Printervriendelijke versiePrintervriendelijke versieVerstuur naar een vriendVerstuur naar een vriend
Publicatie
Auteur: 
Dekkers René
Auteur: 
Dirix Eric
Uitgever: 
Intersentia
Jaargang: 
2005
ISBN nummer: 
950954022
Samenvatting

bespreking van dit magnum opus door de uitgever:

Deel II van het Handboek Burgerlijk Recht – Zakenrecht, zekerheden en verjaring – werd bewerkt door Professor Eric Dirix, raadsheer in het hof van Cassatie en buitengewoon hoogleraar in de faculteit der Rechtsgeleerdheid van de K.U.Leuven.

De rechtstak ‘Zakenrecht en zekerheden’ onderging de jongste decennia een belangrijke evolutie, die een complete update van het Handboek Burgerlijk Recht noodzakelijk maakte.

Vanzelfsprekend volgen de auteurs waar mogelijk de structuur en de interne logica van het Burgerlijk Wetboek. Zo vindt u snel uw weg terug in dit lijvige boekdeel. Een belangrijk deel van het werk behandelt het koninginnestuk van de zekerheden: de hypotheek. Hoewel de formele wijzigingen hier beperkter zijn, bewijst de praktijk dat de oorspronkelijke tekst van René Dekkers toe was aan een grondige herziening. Tot slot besteedt auteur Eric Dirix ook ruim aandacht aan de verjaring.

Voor advocaten, magistraten en notarissen is dit Handboek Burgerlijk Recht verplichte lectuur en het vertrek- én eindpunt van al hun dossiers. De uitgave is geschikt voor het eerste opzoekwerk, maar dankzij de verwijzingen naar wat echt belangrijk is, ook het ideale uitgangspunt voor diepgaand studiewerk.
 

Gerelateerd
Bibliotheek
In bibliotheek?: 
Dit item is beschikbaar in de bibliotheek van advocatenkantoor Elfri De Neve
Aangemaakt op: do, 05/08/2010 - 13:53
Laatst aangepast op: di, 09/11/2010 - 18:09

Hebt u nog een vraag?

Hebt u nog een vraag in dit verband, klik dan hier om uw vraag aan ons te stellen, of meteen een afspraak te maken voor een consultatie.

Aanvulling

Heeft u een suggestie, aanvulling of voorstel tot correctie met betrekking tot deze pagina? Gebruik dit adres om het te melden.