-A +A

Fiscalianus

Printervriendelijke versiePrintervriendelijke versieVerstuur naar een vriendVerstuur naar een vriend
Publicatie
Auteur: 
Tiberghien Albert
Uitgever: 
Kluwer
Jaargang: 
2010 (herdruk 1982)
ISBN nummer: 
9789046529041

Beschrijving van dit werk door de uitgever:

"Het leeven en de leeringhe van den eerweirdigen Frater Fiscalianus" van de hand van Albert Tiberghien werd voor het eerst gepubliceerd in 1982. In dit boek kwamen Tiberghiens brede interesses en talent voor onderkoelde humor volop tot hun recht. Hij was de man van de fiscale spreuken en fiscale anekdotes, die ook zijn kritiek op slecht wetgevend werk en absurd hoge belastingtarieven niet spaarde. Dat vond zijn neerslag in dit unieke werk. "Fiscalianus" bevat verschillende korte, luchtige teksten met grote waarheden, geschreven door ene "fr. Honoratus De Waersegghere", "Frater Fiscalianus". Dit unieke boek benadert de fiscaliteit en de fiscalist op een ludieke, satirische en relativerende manier. Iedereen die in aanraking komt met fiscaliteit (of fiscalisten) zal dit werk uitermate kunnen appreciëren en zal regelmatig glimlachen bij het lezen.
Albert Tiberghien omschreef het zelf als volgt: ""Dit boekje kan gedrukt worden, o.m. ten behoeve van de fiscalist die het allemaal zo beu is dat hij de hele fiscaliteit naar de eeuwige verdoemenis zou willen wensen en eens iets lezen dat hem de ernst van de belastingen doet vergeten (zonder dat hij daartoe zijn, in de grond zijns harten geliefkoosde domein moet verlaten)

Dankzij de heruitgave van dit unieke curiosum kunnen nu ook de fiscale practici van vandaag meegenieten van deze schitterende nalatenschap van Albert Tiberghien!

Kenmerken:
•Complete heruitgave van de originele versie, incl. illustraties
•Uitklapper met de schets van Fiscoburg
•Bidprentje "Ste Mattheus, patroon der fiscalisten."
 

Gerelateerd
Bibliotheek
In bibliotheek?: 
Dit item is beschikbaar in de bibliotheek van advocatenkantoor Elfri De Neve
Aangemaakt op: vr, 16/12/2011 - 22:13
Laatst aangepast op: vr, 16/12/2011 - 22:13

Hebt u nog een vraag?

Hebt u nog een vraag in dit verband, klik dan hier om uw vraag aan ons te stellen, of meteen een afspraak te maken voor een consultatie.

Aanvulling

Heeft u een suggestie, aanvulling of voorstel tot correctie met betrekking tot deze pagina? Gebruik dit adres om het te melden.