-A +A

Factuurvoorwaarden en dienstencontracten

Printervriendelijke versiePrintervriendelijke versieVerstuur naar een vriendVerstuur naar een vriend
Publicatie
Auteur: 
Sagaert V
Auteur: 
Scheers D
Tijdschrift: 
Rechtskundig Weekblad
Uitgever: 
Intersentia
Jaargang: 
2016-2017
Pagina: 
122
Samenvatting

Ten gevolge de imperatieve bepalingen van art. III.74 e.v. WER. [voorzien van strafrechtelijke sancties] die voortvloeien uit de wet van 26 maart 2010 tot omzetting van de EU-Dienstenrichtlijn (Richtlijn 2006/123/EG van 12 december 2006) worden aan ondernemingen talrijke precontractuele verplichtingen opgelegd.

Zo dienen bij dienstencontracten, dienstverleners aan hun beoogde afnemers allerhande informatie te verstrekken, waaronder ook de algemene voorwaarden. Deze dienen helder, ondubbelzinnig en tijdig vóór de sluiting van de overeenkomst, of indien er geen schriftelijke overeenkomst is, vóór de levering aan de afnemer te worden meegedeeld of beschikbaar gesteld (art. III.77).

De afnemer kan bovendien vragen dat de vorige versies worden meegedeeld van de condities die van toepassing waren ten tijde van de contractsluiting, met de van toepassing zijnde begin- en einddatum (art. III.75, 5°).

Gerelateerd
Bibliotheek
In bibliotheek?: 
Dit item is beschikbaar in de bibliotheek van advocatenkantoor Elfri De Neve
Aangemaakt op: za, 08/10/2016 - 13:48
Laatst aangepast op: za, 08/10/2016 - 14:35

Hebt u nog een vraag?

Hebt u nog een vraag in dit verband, klik dan hier om uw vraag aan ons te stellen, of meteen een afspraak te maken voor een consultatie.

Aanvulling

Heeft u een suggestie, aanvulling of voorstel tot correctie met betrekking tot deze pagina? Gebruik dit adres om het te melden.