-A +A

Domiciliefraude

Printervriendelijke versiePrintervriendelijke versieVerstuur naar een vriendVerstuur naar een vriend
Publicatie
Auteur: 
Tom Vandromme
Uitgever: 
Politea
Jaargang: 
2004
Samenvatting

samenvatting van dit werk aan de hand van publicaties door de uitgever

De RVA heeft in 2013 jaar bij één op vier controles gevallen van domiciliefraude vastgesteld, dat is een verdubbeling ten opzichte van 2012. De meest voorkomende gevallen van domiciliefraude zijn een vals adres opgeven om lagere gemeentebelasting te betalen en liegen over de gezinssituatie om een hogere uitkering te krijgen. In 2013 werd 33 miljoen aan onterecht toegekende uitkeringen teruggevorderd.

In het handboek 'DOMICILIEFRAUDE' vindt u op een praktische wijze beschreven hoe de strijd tegen domiciliefraude kan aangaan, gaande van de controle op de hoofdverblijfplaats, controle van de inschrijvingen in de bevolkingsregisters tot de samenhang met andere misdrijven.

Dit boek is verschaft info over hoe gemeentebesturen, politie en OCMW's domiciliefraude (kunnen) aanpassen en in de toekomst verder inspiratie kunnen vinden in dit boek..

De domiciliefraude wordt ook gebruikt om beslag onmogelijk te maken op een wijze strijdig met de wet, niettegenstaande het beslagrecht zelf een wetsconforme sociale bescherming verleent aan de beslagene. Schuldeisers en hun advocaten zullen wellicht in dit boek ook de nodige en nuttige informatie en handelswijzen kunnen vinden om tegen deze fraude op te treden.

handboek Domiciliefraude: Besetellen

bestellen kan via deze link

Gerelateerd
Aangemaakt op: ma, 16/06/2014 - 18:18
Laatst aangepast op: ma, 16/06/2014 - 18:27

Hebt u nog een vraag?

Hebt u nog een vraag in dit verband, klik dan hier om uw vraag aan ons te stellen, of meteen een afspraak te maken voor een consultatie.

Aanvulling

Heeft u een suggestie, aanvulling of voorstel tot correctie met betrekking tot deze pagina? Gebruik dit adres om het te melden.