-A +A

De verkoop van een verhuurd onroerend goed in de praktijk

Printervriendelijke versiePrintervriendelijke versieVerstuur naar een vriendVerstuur naar een vriend
Publicatie
Auteur: 
Schenk G
Uitgever: 
Kluwer
Jaargang: 
2015
ISBN nummer: 
9789046579084
Samenvatting

Bespreking door de uitgever:

De huur- en de koopovereenkomst voor een onroerend goed behoren tot het dagelijks leven van elke vastgoedprofessional. De samenloop van beide contracten echter veroorzaakt dikwijls twijfel en onzekerheidbij de stakeholders (verkoper, koper, huurder, adviseurs, …).

Als de eigenaar-verhuurder zijn pand verkoopt, gebeurt het geregeld dat de koper dit wil exploiteren op een wijze die niet langer strookt met de huurtoestand.

Moet de koper het lopende huurcontract – waaraan hij toch “vreemd” is – respecteren (de al dan niet tegenwerpelijkheid van de huurovereenkomst)?
Kan de eigenaar de huurder (vroegtijdig) opzeggen en vooral tegen welke prijs?
Dit boek biedt een klare kijk per huurregime op deze voor de praktijk belangrijkste vragen. Daarnaast geeft het ook een antwoord op andere frequente kwesties zoals het lot van de verbouwingswerken en of de koper zomaar vrede moet nemen met de huurprijs. Op die manier wordt een totaalbeeld geschetst van alle aspecten horend bij de verkoop van een verhuurd onroerend goed.

De gehanteerde “Q & A-method” moet de gebruiker in staat stellen om uit een wirwar van regels een correct en toegankelijk antwoord te distilleren.

Met zijn diepgaande analyse, diverse praktijktips, uitgewerkte cases en modellen, biedt dit werk een absolute must have voor iedereen die wordt geconfronteerd met de verkoop van een verhuurd onroerend goed.

Dit boek maakt deel uit van de bibliotheek van advocatenkantoor elfri.be zowel in papieren vorm als elektronisch

Afbeelding boek Verkoop van een verhuurd onroerend boek

Gerelateerd
Bibliotheek
In bibliotheek?: 
Dit item is beschikbaar in de bibliotheek van advocatenkantoor Elfri De Neve
Aangemaakt op: di, 13/03/2018 - 21:12
Laatst aangepast op: di, 13/03/2018 - 21:12

Hebt u nog een vraag?

Hebt u nog een vraag in dit verband, klik dan hier om uw vraag aan ons te stellen, of meteen een afspraak te maken voor een consultatie.

Aanvulling

Heeft u een suggestie, aanvulling of voorstel tot correctie met betrekking tot deze pagina? Gebruik dit adres om het te melden.