-A +A

Auteurscontracten Voor Wetenschappelijke Educatieve Uitgaven

Printervriendelijke versiePrintervriendelijke versieVerstuur naar een vriendVerstuur naar een vriend
Publicatie
Auteur: 
Blanpain R
Auteur: 
Van Heusden E
Auteur: 
Verraes E
Uitgever: 
Maklu
Jaargang: 
2004
ISBN nummer: 
9062159745

Beschrijving van dit werk door de uitgever:

Educatieve en wetenschappelijke auteurs leveren een fundamentele bijdrage aan de informatiemaatschappij. Zij dragen bij tot kennis, op voorwaarde uiteraard, dat hun boodschap wordt uitgedragen. En hier spelen de uitgevers een cruciale rol. Auteurs en uitgevers zijn op elkaar aangewezen, zoals leven en zuurstof.

Aangezien auteurs echter geen uitgevers zijn, zijn ze over het algemeen niet vertrouwd met de auteursrechten en hoe daar in de praktijk wordt mee omgegaan. Auteurs hebben dan ook heel wat vragen in verband met auteursrechten als zodanig enerzijds en meer speciaal in verband met fiscale en sociale zekerheidsaspecten ervan anderzijds. Ook de reprografierechten roepen vanzelfsprekend vragen op.

VEWA, de vereniging van educatieve en wetenschappelijke auteurs, heeft aan zijn leden gevraagd welke vragen zij concreet inzake auteursrechten hebben. Dit resulteerde in het eerste deel van dit boek met als titel Vraag en antwoord.

Het tweede deel van dit werk betreft de auteursovereenkomst en wel een greep uit de praktijk. Dit deel bevat een analyse van een 80-tal overeenkomsten die op dit ogenblik door uitgevers worden gebruikt. Dit deel verstrekt een inzicht in wat er op het vlak van auteursrechten in Vlaanderen omgaat. In dit onderzoek wordt ook de geldende wetgeving verwerkt.

Na een systematische analyse wordt een en ander samengevat in een globaal overzicht waarin de essentiële punten uit de auteursovereenkomsten aan bod komen. Het boek wordt afgerond met enkele tips voor auteurs en uitgevers in verband met het sluiten van auteursovereenkomsten.

.
 

Gerelateerd
Bibliotheek
In bibliotheek?: 
Dit item is beschikbaar in de bibliotheek van advocatenkantoor Elfri De Neve
Aangemaakt op: zo, 05/02/2012 - 22:09
Laatst aangepast op: zo, 05/02/2012 - 22:09

Hebt u nog een vraag?

Hebt u nog een vraag in dit verband, klik dan hier om uw vraag aan ons te stellen, of meteen een afspraak te maken voor een consultatie.

Aanvulling

Heeft u een suggestie, aanvulling of voorstel tot correctie met betrekking tot deze pagina? Gebruik dit adres om het te melden.