-A +A

Alle mensen zijn gelijk, ook vrouwen - Over gendergelijkheid in de professionele loopbaan

Printervriendelijke versiePrintervriendelijke versieVerstuur naar een vriendVerstuur naar een vriend
Publicatie
Auteur: 
Van Gerven Dirk
Uitgever: 
Knops
Jaargang: 
2016
ISBN nummer: 
978-9-4603-5464-9
Samenvatting

Alle mensen zijn gelijk, ook vrouwen - Over gendergelijkheid in de professionele loopbaan

Toelichting door de uitgever

Dit boek belicht de noodzaak van de gelijke behandeling van vrouwen en mannen in het professionele leven. Het gaat in op de diepgang van de ongelijke behandeling en op ieders onbewuste vooringenomenheid over het traditionele rollenpatroon. Volgens Dirk Van Gerven dient dit prehistorische beeld te wijzigen naar een gedeelde verantwoordelijkheid in het gezin en huishouden, om zo voor vrouwen en mannen gelijke kansen te creëren op het werk en doorheen hun loopbaan. Ook het belang van die gelijke behandeling voor de economie en het bedrijfsleven komt aan bod, evenals een aantal voorstellen om ze te bewerkstelligen.

Citaat van de auteur:

”Een gelijke behandeling van mannen en vrouwen zal het leven voor iedereen beter maken, zeker ook voor de vrouw die zonder schuldgevoel aan haar loopbaan wil timmeren.”

Gerelateerd
Aangemaakt op: za, 28/01/2017 - 17:06
Laatst aangepast op: zo, 22/04/2018 - 13:56

Hebt u nog een vraag?

Hebt u nog een vraag in dit verband, klik dan hier om uw vraag aan ons te stellen, of meteen een afspraak te maken voor een consultatie.

Aanvulling

Heeft u een suggestie, aanvulling of voorstel tot correctie met betrekking tot deze pagina? Gebruik dit adres om het te melden.