-A +A

Pand op levende rekening

Printervriendelijke versiePrintervriendelijke versieVerstuur naar een vriendVerstuur naar een vriend

Pand op levende rekening is een pand door een particulier of een onderneming verleend op een zichtrekening, waarbij de zekerheid beperkt wordt tot het saldo van de rekening op hyet moment van de uitwinning van het pand. Met andere woorden door deze in pandgeving kan de verstrekker van het pand over de rekening blijven beschikken ener verrichtingen op uitvoeren, tot op het ogenblik van de uitwinning.

zie ook: T. Donnez, Pand op levende bankrekeningen: de verschaffingsvereiste onder de loep, RW 2016-207, 1202, commentaar op arrest van het Hof van Justitie van de Europese Unie over de verschaffingsvereiste onder de Richtlijn Financiële Zekerheden 2002/47/EG (C-156/15, Private Equity Insurance Group / Swedbank, of het «Swedbank-arrest»).

 

Gerelateerd
0
Aangemaakt op: vr, 05/05/2017 - 10:32
Laatst aangepast op: vr, 05/05/2017 - 10:32

Hebt u nog een vraag?

Hebt u nog een vraag in dit verband, klik dan hier om uw vraag aan ons te stellen, of meteen een afspraak te maken voor een consultatie.

Aanvulling

Heeft u een suggestie, aanvulling of voorstel tot correctie met betrekking tot deze pagina? Gebruik dit adres om het te melden.