-A +A

Opzettelijk verstek verzet wordt onmogelijk

Printervriendelijke versiePrintervriendelijke versieVerstuur naar een vriendVerstuur naar een vriend

De regeling terzake is gewijzigd door Potpourri II: wet van 5 februari 2016 tot wijziging van het strafrecht en de strafvordering.

art. 187, § 6 Sv., «Het verzet wordt als ongedaan beschouwd:

1° indien de eiser in verzet, wanneer hij persoonlijk of in de persoon van een advocaat verschijnt en vaststaat dat hij kennis heeft gehad van de dagvaarding in de procedure waarin hij verstek heeft laten gaan, geen gewag maakt van overmacht of van een wettige reden van verschoning ter rechtvaardiging van zijn verstek bij de bestreden rechtspleging, waarbij het erkennen van de aangevoerde overmacht of reden overgelaten wordt aan het soevereine oordeel van de rechter;

De verzet doen de partij draagt niet de bewijslast van het feit dat zij geen kennis had van de dagvaarding en de datum van de terechtzitting. De bewijslast ligt ter zake bij het Openbaar Ministerie, onverminderd het recht van andere partijen in het geding om dit bewijs te leveren.

Gerelateerd
0
Aangemaakt op: di, 21/04/2015 - 16:08
Laatst aangepast op: ma, 20/03/2017 - 17:21

Hebt u nog een vraag?

Hebt u nog een vraag in dit verband, klik dan hier om uw vraag aan ons te stellen, of meteen een afspraak te maken voor een consultatie.

Aanvulling

Heeft u een suggestie, aanvulling of voorstel tot correctie met betrekking tot deze pagina? Gebruik dit adres om het te melden.