-A +A

Model overeenkomst waarbij een optierecht op aandelen in een vennootschap wordt verleend

Printervriendelijke versiePrintervriendelijke versieVerstuur naar een vriendVerstuur naar een vriend
Prijs (in euro): 
185.00€
Bestelcode: 
W397

Middels dit model wordt aan een natuurlijke persoon of een vennootschap een recht verleend om tegen een vooraf bepaalde of bepaalbare prijs aandelen in een vennootschap te verwerven mits vervulling va een aantal voorwaarden.

Deze techniek wordt toegepast in advocatenassociaties, dokterskabinetten, tandartskabinetten, notarispraktijken, maar ook in andere burgerlijke en handelsvennootschappen om een medewerker de gegelegenheid te geven door te groeien en na verloop van tijd het vooruitzicht te bieden vennoot te kunnen worden in een  vennootschap en aldus partner te worden in de doktersassociatie, advocatenassociatie... maar ook deelgenoot te kunnen worden van een principaal, dan wel een speculatief voordeel of alternatieve verloning te bieden waarbij de betrokken werknemer al dan niet afhankelijk van de groei op een interessante wijze aandelen kan verwerven aan een waarde kleiner dan de marktwaarde van een aandeel, waarbij de inzet van de werknemer of jonge medewerker juist voor deze groei kan hebben gezorgd en aldus kan vermeden worden dat hij dient te betalen voor zijn eigen inspanningen in de vennootschap.

De techniek wordt soms ook gebruikt als systeem teneinde een zekere controle te kunnen laten behouden door een derde in een vennootschap. In dit geval is het de bedoeling dat de optiehouder zijn optierecht in werkelijkheid niet uitoefent maar hanteert als stok achter de deur. Het optierecht kan volledig geheim blijven en is dus niet aan derden, leveranciers, klanten, deontologische overheden, maar ook niet ten aanzien van kinderen, efrgenamen, (ex)echtgenoten en zelfs schuldeisers bekend waardoor in het grootste geheim en alle anonimiteit een vrij grote controleerbare zeggenschap in een vennootschap kan worden uitgeoefend.

Gerelateerd
Aangemaakt op: vr, 20/04/2018 - 16:34
Laatst aangepast op: vr, 20/04/2018 - 20:31

Een model bestellen

Wenst u een modeldocument te ontvangen stuur dan een e-mail naar elfri@elfri.be met vermelding van de bestelcode of de omschrijving van het document. U stort dan het aangegeven bedrag op rekening 001-3128095-18 met referte 1259 + aanduiding van het gewenste document nadat u ons het betalingsbewijs per fax (055/311403) of e-mail heeft overgemaakt, ontvangt u het model per kerende

U kan ook betalen via PayPal en hierna onmiddelijk het model ontvangen.

Hebt u nog een vraag?

Hebt u nog een vraag in dit verband, klik dan hier om uw vraag aan ons te stellen, of meteen een afspraak te maken voor een consultatie.

Aanvulling

Heeft u een suggestie, aanvulling of voorstel tot correctie met betrekking tot deze pagina? Gebruik dit adres om het te melden.