-A +A

Model optie verplichting tot aankoop aandelen

Printervriendelijke versiePrintervriendelijke versieVerstuur naar een vriendVerstuur naar een vriend
Prijs (in euro): 
185.00€
Bestelcode: 
W398

Middels een juist model kan men iemand een recht verlenen om tegen een vooraf bepaalde of bepaalbare prijs aandelen in een vennootschap te verwerven mits vervulling va een aantal voorwaarden. voor dit model klik hier (model optierecht aandelenen tegen vaste prijs).

Deze techniek wordt toegepast in advocatenassociaties, dokterskabinetten, tandartskabinetten, Notarispraktijken, maar ook in andere burgerlijke en handelsvennootschappen om een medewerker de gegelegenheid te geven door te groeien en na verloop van tijd het vooruitzicht te bieden vennoot te kunnen worden in een  vennootschap en aldus partner te worden in de doktersassociatie, advocaatenassociatie.

Wie dit optierecht bekomt, krijgt een zekerheid op carrière. De keerzijde is dan een document waarbij de oudere patron ook de zekerheid bekomt dat zijn zaakwordt overgenomen wanneer hij stopt met zijn bakkerij, slagerij, advocatenpraktijk, drukkerij, accountantskantoor.

Het juiste evenwicht kan uitgewerkt worden met een call en put optie. De ene partij weet dat ze zal kunnen overnemen, de andere partij weet dat dze zal kunnenoverlaten en dit telkens op het juiste moment wanneer partijen er klaar voor zijn.

Dit model voorziet dan ook in de zekerheid tot verkoop va een onderneming aan een meestal jongere kracht of opvolger aan een vooraf bepaalde prijs afhankelijk van een aantal factoren, die eigen zijn aan het normale ondernemingsleven.

Soms zijn er andere duistere maar daarom geen illegale mredenen waarom een partij zeker wil zijn dat diens onderneming kan worden overgenomen aan een voorafbepalde prijs. Denk maar aan de persoon die in bepaalde omstandigheden geen verder heil meer ziet in de verdere exploitatie va zijn zaak, maar toch de geldelijke waarde niet wil verliezen, of de ondrnemer zonder kinderen die zijn echtgenote wil beschermen bij zijn overlijden zodat deze nog vruchten va zijn ezaak kan plukken, niet tegenstaande zij de zaak niet verder kan zetten. Of juist het tegenovergestelde, de ondernemer die zijn zaak liever voortgezet ziet door toouwe medewerkers eerder dan door een huwelijkspartner of kinderen met wie hij minder overeenkwam, of in wie hij zakellijk niet gelooft.

En dan zijn er nog die ondernemers die bevreesd zijn plots door ziekte, hechtenis, reputatieverlies, valse beschuldiging uit het zakenleven willen verdwijnen al dan niet met mogelijkheid terug te kunnen keren door de combinatie van put en call.

Er zijn inderdaad onzekerheden in het leven waardoor plannen wel heel moeilijk wordt en men toch wil vermijden alles te verliezen. Dit odel helpt op weg. Het brengt ofwel de oplossing ofwel de aanzet tot oplossiing voor heel wat problemen.

Gerelateerd
Aangemaakt op: vr, 20/04/2018 - 18:49
Laatst aangepast op: vr, 20/04/2018 - 19:10

Een model bestellen

Wenst u een modeldocument te ontvangen stuur dan een e-mail naar elfri@elfri.be met vermelding van de bestelcode of de omschrijving van het document. U stort dan het aangegeven bedrag op rekening 001-3128095-18 met referte 1259 + aanduiding van het gewenste document nadat u ons het betalingsbewijs per fax (055/311403) of e-mail heeft overgemaakt, ontvangt u het model per kerende

U kan ook betalen via PayPal en hierna onmiddelijk het model ontvangen.

Hebt u nog een vraag?

Hebt u nog een vraag in dit verband, klik dan hier om uw vraag aan ons te stellen, of meteen een afspraak te maken voor een consultatie.

Aanvulling

Heeft u een suggestie, aanvulling of voorstel tot correctie met betrekking tot deze pagina? Gebruik dit adres om het te melden.