-A +A

Formulier voor Aangifte van ee Tijdelijke afwezigheid

Printervriendelijke versiePrintervriendelijke versieVerstuur naar een vriendVerstuur naar een vriend
Prijs (in euro): 
10.00€
Bestelcode: 
W392

Wie langer dan 3 maanden op een ander adres dan je hoofdverblijfplaats verblijft, dient dit te melden aan de dienst bevolking van zijn gemeente. Aldus blijft hij dan ingeschreven op jzijn hoofdadres terwijl hij tijdelijk elders verblijft.

Deze vermelding in het Rijksregister alsook de verlening van de tijdelijke afwezigheid is belangrijk om een ambtshalve afvoering uit de bevolkingsregisters te voorkomen en is tevens van belang voor de oproeping bij verkiezingen.

Wie meer dan 6 maanden ononderbroken afwezig is op zijn hoofdverblijfplaats zonder diens tijdelijke afwezigheid te melden bij de dienst Burgerzaken, kan ambtshalve worden afgevoerd, op voorwaarde dat jouw huidige woonplaats niet gekend is.

Voorwaarden voor het bekomen van een machtiging tijdelijke afwezigheid?

• Beschikken over een hoofdverblijfplaats waarnaar op elk moment kan teruggekeerd met voldoende belangen in deze hoofdverblijfplaats
• Of een onbewoonde woning beschikken voldoende uitgerust en bemeubeld om er effectief te
- Of een woning bewoond door gezinsleden, die reeds bij aanvang van de tijdelijke afwezigheid in de woning verblijven

Termijn?

Maximaal 1 jaar
Verlengbaar met 1 jaar

Gerelateerd
Aangemaakt op: ma, 26/06/2017 - 10:04
Laatst aangepast op: ma, 26/06/2017 - 10:04

Een model bestellen

Wenst u een modeldocument te ontvangen stuur dan een e-mail naar elfri@elfri.be met vermelding van de bestelcode of de omschrijving van het document. U stort dan het aangegeven bedrag op rekening 001-3128095-18 met referte 1259 + aanduiding van het gewenste document nadat u ons het betalingsbewijs per fax (055/311403) of e-mail heeft overgemaakt, ontvangt u het model per kerende

U kan ook betalen via PayPal en hierna onmiddelijk het model ontvangen.

Hebt u nog een vraag?

Hebt u nog een vraag in dit verband, klik dan hier om uw vraag aan ons te stellen, of meteen een afspraak te maken voor een consultatie.

Aanvulling

Heeft u een suggestie, aanvulling of voorstel tot correctie met betrekking tot deze pagina? Gebruik dit adres om het te melden.