-A +A

Aanvraag hypothecair getuigschrift

Printervriendelijke versiePrintervriendelijke versieVerstuur naar een vriendVerstuur naar een vriend
Prijs (in euro): 
15.00€
Bestelcode: 
W263

Hypotheekwet
Art. 127
De hypotheekbewaarders zijn gehouden getuigschriften af te geven, waarbij worden vastgesteld de overgangen en de toekenningen van zakelijke rechten, alsook de huurcontracten, toegestaan door alle personen, aangewezen in de schriftelijke vorderingen welke hun te dien einde worden gedaan.
Zij zijn eveneens gehouden aan ieder die erom verzoekt, afschrift te geven van de bestaande inschrijvingen of overschrijvingen, ofwel getuigschriften waarbij wordt vastgesteld dat er geen bestaan.
Ongeacht de dagtekening van de akte en van de overschrijving ervan, zijn zij gehouden de akte bedoeld in artikel 577-4, § 1, van het Burgerlijk Wetboek, en de wijzigingen ervan, in het getuigschrift te vermelden.

 

Rechtsleer:

WELTERS, P., VITS, P., Aanvraag en aflevering van het hypothecair getuigschrift [in het kader van de gewijzigde Hypotheekwet]

Inhoud: Situering van het hypothecair getuigschrift in de organisatie van het hypothecair stelsel; De evolutie van het wettelijke kader en van de praktijk; De Wet van 9 februari 1995; Evaluatie van de Wet van 9 februari 1995.

in X., De gewijzigde Hypotheekwet en de wijzigingen aan de Wet op het Hypothecair Krediet , 129-143.
 

Gerelateerd
Aangemaakt op: di, 03/05/2011 - 20:09
Laatst aangepast op: di, 03/05/2011 - 21:03

Een model bestellen

Wenst u een modeldocument te ontvangen stuur dan een e-mail naar elfri@elfri.be met vermelding van de bestelcode of de omschrijving van het document. U stort dan het aangegeven bedrag op rekening 001-3128095-18 met referte 1259 + aanduiding van het gewenste document nadat u ons het betalingsbewijs per fax (055/311403) of e-mail heeft overgemaakt, ontvangt u het model per kerende

U kan ook betalen via PayPal en hierna onmiddelijk het model ontvangen.

Hebt u nog een vraag?

Hebt u nog een vraag in dit verband, klik dan hier om uw vraag aan ons te stellen, of meteen een afspraak te maken voor een consultatie.

Aanvulling

Heeft u een suggestie, aanvulling of voorstel tot correctie met betrekking tot deze pagina? Gebruik dit adres om het te melden.