-A +A

loonoverdracht u ontvangt een schrijven waarin een voornemen tot loonoverdracht wordt aangekondigd

Printervriendelijke versiePrintervriendelijke versieVerstuur naar een vriendVerstuur naar een vriend

Indien een schuldeiser u een aangetekend schrijven overmaakt waarin hij een voornemen kenbaar maakt om tot loonsoverdracht over te gaan, kan u uw advocaat vragen hiertegen verzet aan te tekenen. Dit kan zelfs nog wanneer de loonsoverdracht reeds wordt uitgevoerd. Uw advocaat kan er voor zorgen dat er geen verdere inhoudingen kunnen geschieden zolang er geen uitspraak is van de rechter. In deze procedure kan uw advocaat een aantal middelen van verweer laten gelden.

 

Verzet tegen een loonsoverdracht is in de regel bijzonder zinvol. Vaak is de procedure tot uitvoering van de loonsoverdracht op foutieve en dus aanvechtbare wijze uitgevoerd waardoor u met succes hiertegen verhaal kan aantekenen. Bovendien verplicht dit de schuldeiser de schuldvordering te onderwerpen aan de rechter. Indien u zich alsdan laat verdedigen kan u in heel wat gevallen de onderliggende schuld, de interesten en/of de kosten betwisten, zodat u in een aantal gevallen een stuk minder zal moeten betalen.

 

Raadpleeg dus zo vlug mogelijk uw advocaat.
 

Gerelateerd
0
Aangemaakt op: zo, 25/10/2009 - 12:39
Laatst aangepast op: vr, 18/06/2010 - 15:41

Hebt u nog een vraag?

Hebt u nog een vraag in dit verband, klik dan hier om uw vraag aan ons te stellen, of meteen een afspraak te maken voor een consultatie.

Aanvulling

Heeft u een suggestie, aanvulling of voorstel tot correctie met betrekking tot deze pagina? Gebruik dit adres om het te melden.