-A +A

koopgedrag en emoties

Printervriendelijke versiePrintervriendelijke versieVerstuur naar een vriendVerstuur naar een vriend

 

Emoties en koopgedrag
'De emotionele beleving van de karakteristieke verkoper- klant situatie.'

 
Aan de universiteit te Gent loop een studie van studente Sofie Degriek , 2e master Bedrijfspsychologie en Personeelsbeleid naar de emotionele beleving van de karakteristieke verkoper-klant situatie bij de aankoop van een nieuwe woning.
 
Dit onderzoek richt zich op de rol van de emotionele beleving tijdens een huisbezoek in het beslissingsproces van de aankoop. We gaan na welke verwachtingen mensen hadden, wat hun beoordelingen zijn over het huis en welke emoties ervaren worden.
 
Uit de literatuur blijkt dat bepaalde emoties bepaalde aankoopbeslissingen, waaronder bij de aankoop van een nieuwe woning, kunnen sturen. Zo werd vastgesteld dat bepaalde emoties in staat zijn te regelen hoeveel geld je uitgeeft en hoeveel producten je koopt.
De literatuur biedt echter geen antwoord op de volgende vraag: hoe belangrijk zijn emoties tijdens een aankoopbeslissing van een huis?
Dit onderzoek poogt deze leemte op te vullen.
Indien zal blijken dat emoties vaak een niet te onderschatten factor is tijdens een aankoopbeslissing van een huis dan is het belangrijk als vastgoedmakelaar heel veel oog te hebben voor de emoties van de koper.
 
 
Dit meer dan nuttige onderzoek kan slechts slagen mits er ruime medewerking aan wordt verleend
 
Bent u bereid aan dit onderzoek mee te werken?
 
Hoe kan u helpen?
 
Indien u recent, met tussenkomst van een vastgoedmakelaar in het jaar 2008-2009-2010, een huis heft bezocht met de intentie tot kopen of indien u in deze periode een woning heeft gekocht via een makelaar kan u de downloadbare vragenlijst invullen en doorsturen  naar sofie.degrieck@ugent.be .

Indien u iemand kent die aan deze criteria voldoet of indien u een vastgoedmakelaar bent, stuur deze pagina dan door naar de betrokkene.

 
Help aldus de gedragswetenschap en Sofie met haar onderzoek  en download de vragenlijst en stuur deze hierna ingevuld naar haar door op het e-mail adres: sofie.degrieck@ugent.be .
 
Voor uw bijdrage krijgt u van haar de resultaten van dit  onderzoek.
 
 
Hebt u nog verdere vragen of wenst u meer informatie te verkrijgen over deze studie dan kunt u een mail sturen naar het volgende emailadres: sofie.degrieck@ugent.be .
VRAGENLIJST DOWNLOADEN (worddocument te versturen naar sofie.degrieck@ugent.be )
 
Gerelateerd
0
Uw beoordeling Geen
Aangemaakt op: wo, 10/02/2010 - 20:05
Laatst aangepast op: do, 11/02/2010 - 22:56

Hebt u nog een vraag?

Hebt u nog een vraag in dit verband, klik dan hier om uw vraag aan ons te stellen, of meteen een afspraak te maken voor een consultatie.

Aanvulling

Heeft u een suggestie, aanvulling of voorstel tot correctie met betrekking tot deze pagina? Gebruik dit adres om het te melden.