-A +A

Willy Delva

Printervriendelijke versiePrintervriendelijke versieVerstuur naar een vriendVerstuur naar een vriend

Willy Delva (Blankenberge 1921 - Gent 1981), Belgisch jurist. 

De Gentse rechtsgeleerde, advocaat en professor Willy Delva speelde een belangrijke rol in het Rechtskundig weekblad, APR en TPR. Generatis juristen werden door zijn wijsheid gevormd. Elke zaterdagmorgen doceerde hij op de Blandijnberg voor een overvol auditorium het recht op heldere, overzichtelijke en gestructureerde wijze met tal van praktische voorbeelden, schitterend toegelicht in zijn handboeken, in de eerste kandidatuur rechten. Het was een man met een relativerende wijsheid die de kracht van de humor niet schuwde.

In 1974 nam wijlen professor Willy Delva (RUG) een initiatief om juristen ook na het verlaten van de universiteit permanent te blijven vormen, door het organiseren van juridische lessencycli. Dit initiatief was zijn tijd ver vooruit: levenslang leren is in het huidige informatietijdperk meer dan ooit aan de orde.
De Postuniversitaire Cyclus Willy Delva groeide intussen uit tot een echte referentie in de wereld van het recht. De reeks verslagboeken van deze uiteenzettingen vormt een indrukwekkende bibliotheek over alle domeinen van het recht.

Lees via deze link de bijdrage in TPR Willy Delva: Ten Afscheid, Storme M. TPR 1980, 734.

Gerelateerd
0
Uw beoordeling Geen
Aangemaakt op: wo, 03/12/2014 - 23:16
Laatst aangepast op: wo, 03/12/2014 - 23:16

Hebt u nog een vraag?

Hebt u nog een vraag in dit verband, klik dan hier om uw vraag aan ons te stellen, of meteen een afspraak te maken voor een consultatie.

Aanvulling

Heeft u een suggestie, aanvulling of voorstel tot correctie met betrekking tot deze pagina? Gebruik dit adres om het te melden.