-A +A

Rookmelders met ioniserende straling

Printervriendelijke versiePrintervriendelijke versieVerstuur naar een vriendVerstuur naar een vriend

KB 10 december 2010 tot wijziging KB 20 juli 2010

Ionisatierookmelders zijn branddetectietoestellen die kleine hoeveelheden van een radioactieve stof bevatten. In de regel americum-241.

Kninklijk besluit strekkende tot het verbod van ionisatierookmelders voor huishoudelijke toepassingen.

In werking vanafHet ver-bod gaat in twee fazen in.

Vanaf 1 november 2010 bestaat een algemeen verkoopvervod van ionisatierookmelders. Zij kunnen vanaf die datum evenmin kosteloos of onder bezwarende voorwaarden worden afgestaan aan personen die de bedoeling hebben om die voor huishoudelijk gebruik aan te wenden.
 

Vanaf 1 januari 2020 is het gebruik of bezit van ionisatierook-melders voor huishoudelijk gebruik volledig verboden. Alle bestaande toestellen dienen gedemonteerd en weggehaald en vóór 1 januari 2020 naar het containerpark gebracht worden, waar deze rookmelders selectief zullen worden ingezameld.

Ionisatierookmelders blijven toegelaten in fabrieken, hotels, kantoren, en andere professionele omgevingen .Het risico van een ionisatierookmelder zou bij professioneel gebruik minimaal zijn.

Gerelateerd
0
Uw beoordeling Geen
Aangemaakt op: za, 11/12/2010 - 13:43
Laatst aangepast op: za, 11/12/2010 - 13:43

Hebt u nog een vraag?

Hebt u nog een vraag in dit verband, klik dan hier om uw vraag aan ons te stellen, of meteen een afspraak te maken voor een consultatie.

Aanvulling

Heeft u een suggestie, aanvulling of voorstel tot correctie met betrekking tot deze pagina? Gebruik dit adres om het te melden.