-A +A

Potpourri VI schorsing rechtspleging voor zaken niet ingeschreven op de rol

Printervriendelijke versiePrintervriendelijke versieVerstuur naar een vriendVerstuur naar een vriend

Een zaak die niet ingeshreven is op de rol is van gener waarde (zo stelt artikel 717 Gerechtelijk wetboek.

Potpourrri VI wijzigt de sanctionering zowel voor de procedures in eerste aanleg als in hoger beroep door te voorzien in een ambtshalve schorsing van de procedure waardoor de procedure kan geregulariseerd worden.

Aldus leest artikel 717 Gerechtelijk wetboek na Potpourri VI als volgt:

Indien de zaak niet ingeschreven is op de algemene rol voor de zitting die aangegeven is in de dagvaarding, is deze van gener waarde wordt de rechtspleging ambtshalve geschorst.

Aldus leest art. 40 Gerechtelijk Wetboek na Potpourri VI als volgt:

De rechter kan een proceshandeling alleen dan nietig verklaren of het niet-naleven van een termijn die op straffe van nietigheid is voorgeschreven sanctioneren, indien het aangeklaagde verzuim of de aangeklaagde onregelmatigheid de belangen schaadt van de partij die de exceptie opwerpt.

Wanneer hij vaststelt dat de bewezen belangenschade kan worden hersteld, maakt de rechter, op kosten van de opsteller van de onregelmatige akte, de verwerping van de exceptie van nietigheid afhankelijk van de uitvoering van de maatregelen waarvan hij de inhoud en de termijn waarna de nietigheid zal worden verkregen, bepaalt.

Gerelateerd
0
Uw beoordeling Geen
Aangemaakt op: vr, 15/06/2018 - 21:33
Laatst aangepast op: vr, 15/06/2018 - 21:33

Hebt u nog een vraag?

Hebt u nog een vraag in dit verband, klik dan hier om uw vraag aan ons te stellen, of meteen een afspraak te maken voor een consultatie.

Aanvulling

Heeft u een suggestie, aanvulling of voorstel tot correctie met betrekking tot deze pagina? Gebruik dit adres om het te melden.