-A +A

Personen met een handicap weigering reisorganisator strijdig antidiscriminatiewet

Printervriendelijke versiePrintervriendelijke versieVerstuur naar een vriendVerstuur naar een vriend

Wettelijke bron de antidiscriminatiewet 10 mei 2007.

Rechtspraak Gent, 20 januari 2001, DCCR 96, pagnina 99 AR 2010/AR/2943

Het doel van de wet van 10 mei 2007 ter bestrijding van bepaalde vormen van discriminatie is het tegengaan van een niet -gerechtvaardigde ongelijke behandeling van personen op basis van leeftijd, seksuele geaardheid, burgerlijke staat, geboorte, vermogen, geloof of levensbeschouwing, politieke obertuiging, syndicale overtuiging, taal, huidige of toekomstige gezondheidstoestand, een handicap, een fysieke of genetische eigenschap of sociale afkost.

Volgens de wet vormt elk direct of indirect onderscheid op grond van één van de beschermde criteria een discriminatie, tenzij dit onderscheid obejectief wordt gerechtvaardigd door een legitiem doel en de middelen voor het bereiken van dit doel passend en noodzakelijk zijn. In het geval een onderscheid gemaakt wordt op grond van een handicap is er sprake van discriminatie, tenzij aangetooond wordt dat geen redelijke aanpassingen kunnen getroffen worden..

In deze zaak werd dan ook ten onrechte aan een persoon met een auditieve handicap de toegang tot een groepsreis naar Jordanië geweigerd.

Gerelateerd
0
Uw beoordeling Geen
Aangemaakt op: za, 13/07/2013 - 12:41
Laatst aangepast op: vr, 12/05/2017 - 13:52

Hebt u nog een vraag?

Hebt u nog een vraag in dit verband, klik dan hier om uw vraag aan ons te stellen, of meteen een afspraak te maken voor een consultatie.

Aanvulling

Heeft u een suggestie, aanvulling of voorstel tot correctie met betrekking tot deze pagina? Gebruik dit adres om het te melden.