-A +A

Naaktfoto's publiceren van ex-partners op het internet

Printervriendelijke versiePrintervriendelijke versieVerstuur naar een vriendVerstuur naar een vriend

Vele partners en geliefden nemen al eens pikante foto's van mekaar. Zij worden gekoesterd en bewaard op geheime plaatsjes. Anderen gebruiken de webcam om hun relatie pikanter te making middels sexting (samenvoeging van sex en texting) waarbij voor de camera ten behoeve de partner seksuele en sensuele handelingen worden gesteld of naaktheid wordt getoond. Maar aan de andere kant van de lijn loopt de opname van de vieaochat. Tot de relatie breekt.

Niet alleen het pesten van de ex-partner op het internet is een rage geworden, maar ook het publiceren van naaktfoto's en video's of uittreksels van sexchats op het internet van de ex-partner.

Het slachtoffer van deze ernstige inbreuk kan hiertegen met succes opkomen.

Door:

• een strafklacht wegens aanranding op de eerbaardheid
• een burgerlijke procedure wegens de morele schade hierdoor veroorzaakt en wegens miskenning van het procesrecht, met een schadevergoeding van een paar duizend euro en een dwangsom van bv. 1.000 euro per dag per medium waarop de foto's nog verder worden verspreid.

Er wordt hierbij geen verschil gemaakt tussen echte naaktfoto's en gemanipuleerde foto's waar de foto van een persoon boven een naakt bovenlijf wordt gemonteerd.

Maar wanneer de persoon die gefotografeerd heeft zelf de foto's heeft publik gemaakt bv. op haar eigen facebook vervalt de bescherming. Let wel het aanmaken van een vals profiel op internet of facebook met daarop verspreiding van foto's van een derde of ander materiaal wordt nog zwaarder gesanctioneerd.

Gerelateerd
0
Uw beoordeling Geen
Aangemaakt op: di, 16/07/2013 - 19:41
Laatst aangepast op: di, 16/07/2013 - 20:03

Hebt u nog een vraag?

Hebt u nog een vraag in dit verband, klik dan hier om uw vraag aan ons te stellen, of meteen een afspraak te maken voor een consultatie.

Aanvulling

Heeft u een suggestie, aanvulling of voorstel tot correctie met betrekking tot deze pagina? Gebruik dit adres om het te melden.