-A +A

met gesloten beurzen

Printervriendelijke versiePrintervriendelijke versieVerstuur naar een vriendVerstuur naar een vriend

Een regeling of een dading met gesloten beurzen is een regeling waarbij er wederzijds afgezien wordt van geldelijke eisen. Een regeling met gesloten beurzen is aldus een regeling zonder geld uit te geven doordat eisen met tegeneus, aanspraak en tegenaanspraak, iemands rekening met iemand anders debet en credit gelijk geacht worden. Anders: door middel van een wederzijdse schuld het bedrag verekenen.

Een handelsrelatie met gesloten beurzen is een commerciële relatie waarbij in plaats van betaling ruil plaats vindt van diensten, goederen of good-will, dan wel in een eerste verkennende fase wordt samengewerkt zonder betalingen, teneinde een gemeenschappelijke commerciële doelstelling te ontwikkelen, dan wel mogelijkheden voor toekomstige samenwerking uit te testen. In deze betekenis wordt vaak de Engelse term "free of charge" gebruikt, dan wel "proefcontract, proefabonnement, taste-contract. Deze contracten gaan soms samen met een geheimhoudingsovereenkomst of non disclosure.

Franse term: 
payer sans bourse délier
Gerelateerd
0
Uw beoordeling Geen
Aangemaakt op: vr, 22/02/2013 - 18:02
Laatst aangepast op: vr, 22/02/2013 - 18:02

Hebt u nog een vraag?

Hebt u nog een vraag in dit verband, klik dan hier om uw vraag aan ons te stellen, of meteen een afspraak te maken voor een consultatie.

Aanvulling

Heeft u een suggestie, aanvulling of voorstel tot correctie met betrekking tot deze pagina? Gebruik dit adres om het te melden.