-A +A

Jonathan Jacob de naakte feiten

Printervriendelijke versiePrintervriendelijke versieVerstuur naar een vriendVerstuur naar een vriend

De video

 

 

Druk F5 voor beeld

Commentaar: 

In andere beelden is te zien hoe de jonge naakt en dederig met gevouwen handen voor de camera smeekt, hij wist niet dat hij voor zijn leven tevergeefs had gesmeekt.

Elke psychiatrisch verpleegkundige weet hoe men met iemand dient om te gaan die zichzelf niet meer onder controle heeft.

Elke politieman en zeker een politieman of - vrouw met gevechtservaring wet hoe men een naakte ongewapende jongen moet in bedwang houden.

Elke geneesheer weet dat hij geen kalmerend middel mag toedienen zonder anamnese en kennismaking met het slachtoffer. Met eigen achterste bloot eonder enig oogcontact met de reeds overleden patIënt een spuit toedienen die voor iemand die drugs genomen heeft kon dodelijk zijn is onverantwoord.

Elke geneesheer geconfronteerd met een psychiatrisch patIënt die zoveel overgeweld vaststelt zal elke tussenkomst weigeren zolang dit overmatig geweld duurt en heeft de juridische macht dit geweld te doen stoppen wanneer hij weet of moet weten dat om zovele redenen dit geweld de dood van zijn patiënt kan veroorzaken.

Elke juridisch geschoolde weet dat geen rechter, geen magistraat, geen polite, geen parket een opdracht mag geven om te injecteren.

Elk politioneel geweld dient in verhouding te staan met de gevaarssituatie. Opgeen enkel ogenblik was de jongen een gevaar voor de politiemensen.

Gerelateerd
Nog dit: 

Op 6 januari 2010 sterft Jonathan Jacob in een politiecel te Mortsel ten gevolge van interne bloedingen en een gesscheurde lever na slagen en het duwen met een duwstok in de buikstreek toegebracht door politiemensen, van wie de identiteit geheim wordt gehouden.

De jongen was op dat ogenblik psychisch gestoord en vroeg zelf de hulp van de politie toen hij verward op straat liep. Het parket besliste tot collocatie doch de broeders Alexianen weigerden hem op te nemen en negeerden het gebod van het parket. Meerdere juristen zijn het erover eens dat na een vordering van het parket een ziekenhuis een opname niet mag weigeren, zij zijn niet alleen gevorderd en overigens onderlegd, maar zouden zich aldus schuldig maken aan schuldig verzuim.

Meerdere getuigen lezen in het strafbundel dat het parket opdracht heeft gegeven hem door een dokter te laten verdoven (lees platspuiten) om hem dan terug te laten aanbieden bij de broeders Alexianen. Er is geen discussie dat een parketmagistraat geen opdracht kan geven tot een injectie. Enkel een geneesheer kan dit. Dit document is enkele weken later niet meer terug te vinden in het strafbundel en zou vervangen zijn door een ander document alwaar enkel een arts wordt gevorderd.

Na de lijkschouwing zou volgens de pers blijken dat de injectie niet werd opgenomen in het bloed. Met andere woorden dat de dokter een overleden persoon heeft geïnjecteerd.

De publiek gemaakte beelden tonen hoe de jongen vuistslagen in het gezicht krijgt maar ook hoe een andere persoon met veel macht een stok in de buikstreek duwt. Een lever scheurt niet door vuistslagen in het gezicht.

De beelden toenen hoe de cel volledig gevuld is met politiemensen die slaan duwen drummen, met een stok bewerken. De beelden tonen hoe de dokter zicht tussen de politiemensen diende te wringen om een plekje huid te vinden waar hij kon injecteren. De beelden tonen dat de arts de patIënt niet voorafgaand aan de injectie heeft onderzocht. In deze zaak is overleg geweest met Antwerpse parket maar op dit ogenblik is het onduidelijk welke rol de substituut, de procureur en de procureur-generaal speelden.

Het is voor de burger moeilijk te begrijpen dat geen van deze 3 ter plaatse is gegaan, in de eerste plaats naar de broeders Alexianen om deze de levieten te lezen. In de tweede plaats naar de politiecel nu ze een zwaar gewapende interventieeenheid van een 8 tal personen gestuurd hadden naar 1 naakte jongen, al was het maar om toe zien hoe deze interventieeenheid die getraind is om desnoods extreem geweld te plegen zou optreden. Nochtans stellen we vast dat het parket meermaals ter plaatse gaat, zelfs naar een banaal verkeersongeval wanneer een bekende vlaming betrokken is.

0
Uw beoordeling Geen
Aangemaakt op: wo, 27/02/2013 - 18:28
Laatst aangepast op: do, 16/04/2015 - 11:25

Hebt u nog een vraag?

Hebt u nog een vraag in dit verband, klik dan hier om uw vraag aan ons te stellen, of meteen een afspraak te maken voor een consultatie.

Aanvulling

Heeft u een suggestie, aanvulling of voorstel tot correctie met betrekking tot deze pagina? Gebruik dit adres om het te melden.