-A +A

Hoger beroep vonnis vrederechter inzake alimentatie bevoegdheid Hof van beroep

Printervriendelijke versiePrintervriendelijke versieVerstuur naar een vriendVerstuur naar een vriend

Hoger beroep tegen vonnis van vrederechter tot betaling van onderhoudsgelden voor kinderen dienen gebracht voor het Hof van beroep en niet voor de rechtbank van eerste aanleg

Hogere beroepen ingesteld tegen vonnissen vanaf 1 september 2014 uitgesproken door de vrederechter inzake de onderhoudsplicht van ouders ten aanzien van hun kinderen, dienen gebracht te worden voor het hof van beroep. Deze materie behoort immers vanaf 1 september 2014 tot de bevoegdheid van de familierechtbank, en hogere beroepen tegen vonnissen van de familierechtbank moeten worden ingesteld voor het hof van beroep (zie A. Beckers en P. Senaeve, “het overgangsrecht van de wet van 30 juli 2013” in tijdschrift voor familierecht 2014/6, nummer 21).

zie Rechtbank eerste aanleg van Oost-Vlaanderen, afdeling Oudenaarde, kamer 4B, zetelend in familiezaken van 5 maart 2018, niet gepubliceerd, AR 18/25/A

Gerelateerd
0
Uw beoordeling Geen
Aangemaakt op: vr, 09/03/2018 - 21:07
Laatst aangepast op: vr, 09/03/2018 - 21:07

Hebt u nog een vraag?

Hebt u nog een vraag in dit verband, klik dan hier om uw vraag aan ons te stellen, of meteen een afspraak te maken voor een consultatie.

Aanvulling

Heeft u een suggestie, aanvulling of voorstel tot correctie met betrekking tot deze pagina? Gebruik dit adres om het te melden.