-A +A

herstelvordering geen persoonlijk maar zakelijk karakter

Printervriendelijke versiePrintervriendelijke versieVerstuur naar een vriendVerstuur naar een vriend

De vordering tot herstel inzake stedenbouw heeft geen persoonlijk karakter, maar strekt tot het doen verdwijnen van de onrechtmatige toestand die met betrekking tot het onroerend goed door de uitgevoerde werken of de gegeven bestemming is ontstaan.

Dit zakelijke karakter van de vordering heeft tot gevolg dat, onverminderd de toepassing van art. 160 Stedenbouwdecreet 1999, ook de mede-eigenaar die bij het geding over de vordering tot herstel niet werd betrokken en aan wie de herstelvordering voorafgaandelijk niet werd meegedeeld, de gevolgen dient te ondergaan die uit het vonnis voortvloeien en bijgevolg de uitvoering ervan dient te gedogen.

De omstandigheid dat deze mede-eigenaar niet bij het geding werd betrokken en dat de vordering hem voorafgaandelijk niet werd meegedeeld, staat er niet aan in de weg dat hij vooralsnog derdenverzet tegen die vordering kan doen en daarbij zijn rechtmatige belangen voor de rechter kan doen gelden.Een en ander maakt geen schending uit van art. 6 EVRM bij gebrek aan voorafgaande mededeling en betrokkenheid in de procedure.

Gerelateerd
0
Uw beoordeling Geen
Aangemaakt op: wo, 17/02/2010 - 00:50
Laatst aangepast op: wo, 17/02/2010 - 00:50

Hebt u nog een vraag?

Hebt u nog een vraag in dit verband, klik dan hier om uw vraag aan ons te stellen, of meteen een afspraak te maken voor een consultatie.

Aanvulling

Heeft u een suggestie, aanvulling of voorstel tot correctie met betrekking tot deze pagina? Gebruik dit adres om het te melden.