-A +A

Buitenwerkingtreding van een wet

Printervriendelijke versiePrintervriendelijke versieVerstuur naar een vriendVerstuur naar een vriend

Een buitenwerkingtredingsbepaling schrijft voor dat een tekst op een vastgestelde datum niet langer geldt. Krachtens deze bepaling wordt de tekst, op de datum van buitenwerkingtreding, automatisch opgeheven, overeenkomstig de oorspronkelijke wil van de steller ervan: de tekst bestaat dus niet meer voor de toekomst en kan niet meer worden toegepast op feiten die zich voordoen na de dag van de buitenwerkingtreding ervan.

Rechtspraak: 

• Hof van Cassatie, woe, 07/09/2016, RW 2017-2018

De omstandigheid dat sommige bepalingen van een koninklijk besluit niet in werking treden op de tiende dag na de bekendmaking ervan in het Belgisch Staatsblad maar op een later daarin vermelde datum, verbiedt niet dat de ministeriële uitvoeringsbesluiten van die bepalingen worden ondertekend en bekendgemaakt, mits ze niet in werking treden vóór die datum.

Gerelateerd
0
Uw beoordeling Geen
Aangemaakt op: ma, 05/03/2018 - 00:26
Laatst aangepast op: do, 29/03/2018 - 19:57

Hebt u nog een vraag?

Hebt u nog een vraag in dit verband, klik dan hier om uw vraag aan ons te stellen, of meteen een afspraak te maken voor een consultatie.

Aanvulling

Heeft u een suggestie, aanvulling of voorstel tot correctie met betrekking tot deze pagina? Gebruik dit adres om het te melden.