-A +A

Binair denken

Printervriendelijke versiePrintervriendelijke versieVerstuur naar een vriendVerstuur naar een vriend

Binair betekent denken en rekenen met een getalstelsel dat slechts 2 getallen werkt, 0 en 1 in plaats van het gebruikelijke 10-tallige stelsel of met tweedelige waarden in logica, alwaar waar en onwaar worden bewerkt in reeksen logische operatoren. Dit is de Aristotelische methode die sinds de oudheid tot nu bedreven wordt. Sinds de jaren 20 van de vorige eeuw, samen met het ontdekken van de Oosterse filosofie werd ontdekt dat er ook systemen zijn met 3 waarden: Waar/onwaar/onbekend, uitbreidbaar tot een oneindige reeks. Het binair denken vergt reeds veel van het verstand waarbij taal en cijfers en hun bewerkingen dienen gevat in reeksen van 0 en 1. Waarbij standaard vandaag reeksen van 64 posities worden bepaald in de computersystemen. 

Binair is dus nooit een scheldwoord want zelfs aanhangers van meerwaardige logica, ontwerpers van neurale systemen en kilosofen en wetenschappers die werken in meer dan 4 dimensies, gebruiken ook dagelijk en zeer veelvuldig de binaire logica.Het getuigt daarenetgen va een gebrek aan intellectueel vermogen om de grenzen van het binaire niet vast te stellen en dat het binaire niet kan togepast worden bij heel wat problemen, zoals ethische vraagstukken en bij heel wat onderdelen van het oordeel van de rechter, lees telkens wanneer de rechter door de wetgever verzocht wordt te oordelen. Zo is de vraag of een voorwerp een wapen is, een vraagstuk dat enkel met meerwaardige logica kan worden opgelost. Zo is de bepaling va de strafmaat een vraagstuk dat enkel met meerwaardige logica kan worden opgelost. De schuldvraag is echter door het legaliteitsbeginsel een binaire uitspraak, ook al twijfelt meerdere rechter en is hij verplicht wanneer het bewijs voor 99% zeker is en de twijfel dubieus om schuldig te verklaren. Maar omdat menig rechter weet hoe een koe een haas kan vangen, wordt dit vaak verholpen door een lichtere straf, of een bemiddeling in strafzaken. Een beetje schuldig heet dit dan. Want opzet kan geplaatst worden op een meerwaardige schaal, en ook strafbare deelneming en onstrafbare aanwezigheid passen ook op een glijdende schaal. Overigens weet de rechter als elk verstandig mens dat hij niet vrij is van vooroordelen, hoe hard hij ook probeert en dat hij de volledige waarheid, voorzover die bestaat nooit zal kennen.

Binair denken?

Binair denken is denken met waarden 0 en 1, is denken met een tweewaardige logica, met waar en onwaar. Het is het denken van de Westerse beschaving sinds de Aristotelische logica.

Binair denken staat tegenover meerwaardig denken.

Voorbeelden van binair denken:
Is het waar of onwaar?
Bent u voor of tegen De Koning of voor of tegen {…}?Is het billijk voor alle betrokkenen?
Ben je homo of hetero?
Ben je een man of een vrouw?
Heb je gelijk of ongelijk?
Zwanger of niet zwanger?
Schuldig of onschuldig?
Dualisme in de godsdiensten en gesloten ethische systemen die gebouwd zijn rond goed en kwaad.

In de wetenschap heet een binaire variabele een variabele met de waarde 0 of 1, een dummy, of een domme variabele.
Het zegt niets, het is gewoon een constructie, een constructie waar we in onze quasi-rationele maatschappij in leven. zijnde de anderzijds de constructie die in de meeste wetenschappen, in de geneeskunde en ten dele in het recht wordt gebruikt in de zoektocht naar waarheidsvinding.

Computers zijn gebouwd met binaire logica. De klassieke wiskunde en de moderne wiskunde en de taal is binair.

99% van de mensen denkt binair en meerwaardige logica wordt vaak niet begrepen of spottend onthaald. Zo kan men met de binaire logica niet verklaren hoe een atoom en een neutron op twee plaatsen tegelijk kan zijn.

Toen Alfred Kinsey homoseksualiteit en heteroseksualiteit op een glijdende schaal zette, stond de wereld op zijn kop. Het gehele menselijk handelen is onderworpen aan meerwaardige logica. Club’s, vriendenkringen, sekten en kerken denken evenwel net zoals alle godsdiensten binair, net zoals tandartsen, apothekers, architecten, ingenieurs, geneesheren, zonder dat zij beseffen dat ook hun wetenschap onderworpen is aan de analoge meerwaardige logica, die kan denken in reeds 7 dimensies.

Neurale systemen werken en denken met chaostheorie is niet binair.

Het is voor elke denker, noodzakelijk dat hij binair kan denken en vraagstukken kan onderwerpen aan en ontleden middels wiskunde en logica, waarbij elke premisse binair kan worden herleid. Ook de fysica (niet de kernfysica en de quantummechanica) denkt binair en slaagt erin met getallen 0 en 1 in de eenvoudigste vorm elektrische waarden te geven als rood, groen en oranje. De 3 waarden van een verkeerslicht worden binair met combinaties van 0 en 1 benaderd, overigens net zoals een volledige analoge muziekcompositie middels AD van meerwaardige analogie naar digitale dragers wordt vertaald en middels DAC terug vertaald naar meerwaardige analoge geluidsweergave.

Discriminatie, racisme en uitsluiting is binair.
Queers zien in alle discriminatievormen een gemeenschappelijke basis, namelijk het binair categoriseren en vervolgens in- of uitsluiten van mensen.

Queer is een term waarmee onder meer bedoeld wordt om zich af te zetten tegen de standaardnormen en trekt tegelijkertijd elk mogelijk hokje in twijfel te stellen, net zoals alle rollenbevestigende tekens en symbolen.

Indien men de logica en de mensen opdeelt tussen binairen en anderen is deze ophokking fictief en verontrustend. Elke persoon die logisch met meerwaarden kan denken, gebruikt overigens dagdagelijks de binaire logica en zal nooit een persoon beledigen met de term binair.

Een enkele keer gebruikt een ongeschoolde idioot het onbestaand scheldwoord "binair", omdat hij ergens het echte scheldwoord "primair", heeft gehoord en dit verhaspelt naar een intellectueel klinkender woord "binair". Primair denken betekent, enkel denken aan onmiddelijke primaire behoefte bevrediging, eten, drinken, poepen, machten en seks, zonder andere interesse.

“Er zijn 10 soorten mensen: Mensen die binair kunnen tellen, en mensen die dat niet kunnen en mensen die kunnen denken met meer dan 0 en 1."
 

Nuttige tips: 

Een premisse is een aanname dat iets waar is. Premissen zijn de basisaannamen van een syllogisme, zoals een redenering in de logica wordt genoemd. Een syllogisme is doorgaans opgebouwd uit een majorpremisse, een minorpremisse en een conclusie

Gerelateerd
0
Uw beoordeling Geen
Aangemaakt op: wo, 31/08/2016 - 15:52
Laatst aangepast op: wo, 31/08/2016 - 15:52

Hebt u nog een vraag?

Hebt u nog een vraag in dit verband, klik dan hier om uw vraag aan ons te stellen, of meteen een afspraak te maken voor een consultatie.

Aanvulling

Heeft u een suggestie, aanvulling of voorstel tot correctie met betrekking tot deze pagina? Gebruik dit adres om het te melden.