-A +A

Afgedwongen verkopen via telefoongesprekken of sms

Printervriendelijke versiePrintervriendelijke versieVerstuur naar een vriendVerstuur naar een vriend

De consument wordt vandaag de dag overdonderd met allerlei telefonische oproepen of sms-berichten waarin de een of andere dienst wordt aangeboden.

Het louter beantwoorden van een telefoongesprek, vaak gesteld in vage termen of het louter beantwoorden van een toegestuurde sms kan niet worden aanzien als een aanvaarding.

Heel wat misbruiken worden hierbij vastgesteld vooral in de telefoonseks industrie. Op de meest vage wijze worden er advertenties geplaatst met uitnodiging om een sms te sturen met een bepaalde tekst waarna de wildste fantasieën zouden werkelijkheid worden. Dit soort uitnodigingen tot het versturen van een sms en het versturen van een dergelijke sms kan niet worden aanzien als een aanvaarding.

Concreet betekent dit dat de consument dan ook niet gehouden is om dit soort zogenaamde contracten te honoreren.

In de praktijk zal de consument geconfronteerd worden met talrijke brieven van incassokantoren. Wij adviseren de consument om op dit soort brieven van incassokantoren slecht eenmaal te reageren, desnoods onder verwijzing van deze bijdrage en onder verwijzing van de wet met betrekking tot de minnelijke invordering van de schuld waardoor incassokantoren geen verdere correspondentie meer kunnen voeren van zodra de schuldvordering betwist wordt.

 

Gerelateerd
0
Uw beoordeling Geen
Aangemaakt op: do, 22/09/2011 - 21:11
Laatst aangepast op: do, 22/09/2011 - 21:11

Hebt u nog een vraag?

Hebt u nog een vraag in dit verband, klik dan hier om uw vraag aan ons te stellen, of meteen een afspraak te maken voor een consultatie.

Aanvulling

Heeft u een suggestie, aanvulling of voorstel tot correctie met betrekking tot deze pagina? Gebruik dit adres om het te melden.