-A +A

Ad ventrem inspicendum

Printervriendelijke versiePrintervriendelijke versieVerstuur naar een vriendVerstuur naar een vriend

Ad ventrem inspiciendum is een Latijnse uitdrukking die letterlijk betekent: "tot onderzoek van de buik". Lees een onderzoek naar de vraag of een vrouw al dan niet zwanger is.

Franse term: 
le mariage fait présumer le père
Gerelateerd
Nog dit: 

De onderschuiving van een kind (of het ondersteken van een kind) is het aan een vrouw toekennen van een dat zij niet heeft gebaard, om het even of het bedrog wordt gepleegd door de vrouw zelf of door een derde, ook indien het onderstelde kind of de aangewezen moeder fictieve personen zijn. De onderschuiving kan ook omschreven als de verduistering of verwisseling van een kind met een ander kind, of het plaatsen van een kind bij een vrouw die niet bevallen is.
Het onderschuivenvan een kind is een strafbare handeling om een kind te "krijgen" zonder adoptieprocedure of draagmoederschap.

0
Uw beoordeling Geen
Aangemaakt op: vr, 14/08/2015 - 10:59
Laatst aangepast op: vr, 14/08/2015 - 10:59

Hebt u nog een vraag?

Hebt u nog een vraag in dit verband, klik dan hier om uw vraag aan ons te stellen, of meteen een afspraak te maken voor een consultatie.

Aanvulling

Heeft u een suggestie, aanvulling of voorstel tot correctie met betrekking tot deze pagina? Gebruik dit adres om het te melden.