-A +A

Aanvullende vakantie

Printervriendelijke versiePrintervriendelijke versieVerstuur naar een vriendVerstuur naar een vriend

Het KB van 19 juni 2012 (B.S.) 28 juni van toepassing vanaf 1 april 2012 stelt het systeem in van aanvullende vakantie in. Wie start als werknemer of na een langdurige onderbreking het werk hervat, heeft na een aanloopperiode van 3 maanden recht op vakantie.

Voorheen werd het recht op jaarlijkse vakantie pas uitgeoefend tijdens het kalenderjaar dat volgt op het jaar tijdens hetwelke de daadwerkelijke of gelijkgestelde prestaties die in aanmerking worden genomen voor de uitoefening van dit recht hebben plaatsgevonden. 

Het nieuwe stelsel van jaarlijkse vakantie, kreeg de naam "aanvullende vakantie", fr regeling verschaft de werknemer het recht de vraag te stellen tot het bekomen van aanvullende vakantie en vakantiegeld  aan het begin van de activiteit of bij de hervatting ervan na een langdurige onderbreking.
 

tekst van het KB

geconsolideerde versie op juridat

toelichting op Lexalert

Gerelateerd
0
Uw beoordeling Geen
Aangemaakt op: vr, 29/06/2012 - 12:02
Laatst aangepast op: vr, 29/06/2012 - 12:02

Hebt u nog een vraag?

Hebt u nog een vraag in dit verband, klik dan hier om uw vraag aan ons te stellen, of meteen een afspraak te maken voor een consultatie.

Aanvulling

Heeft u een suggestie, aanvulling of voorstel tot correctie met betrekking tot deze pagina? Gebruik dit adres om het te melden.