-A +A

J2J

Printervriendelijke versiePrintervriendelijke versieVerstuur naar een vriendVerstuur naar een vriend

j2j © is de verzamelenaam van Belgische en internationale denktanks van, voor en door de juridische sector, advocaten, gerechtsdeurwaarders, notarissen, notariële juristen, juristen.

j2j en j4j © staat voor Jurists to/for Jurists en verzamelt.

• A2A © en A4A © Advocacy to/for Advocacy

• A2B © en A4B © Advocacy to/for Business

• A2C © en A4C © Advocacy to/for Consumers

 

De denktank is een onafhankelijk platform van advocaten, aangevuld met andere juridische beroepen en experten die mee denken en communiceren rond nieuwe concepten, samenwerkingen, netwerking en andere creatieve denkpistes om met verenigde kracht betere juridische dienstverlening te organiseren, bestand tegen de nieuwe uitdagingen en voorbouwend op de nieuwe professionele mogelijkheden geschapen door maatschappij, markt, media en ICT, waarbij bestaande markten optimaler worden benut en nieuwe markten worden aangeboord.

Behoren verder tot de thema's van de denktank:

- 24/24 7d/7d dienstverleningen met wisselende permanenties
- betere behartiging van de beroepsbelangen
- wederzijdse uitwisseling van vragen en aanbiedingen
- kostenbesparing door kostendeling
- kennisuitwisseling
- beroep op onderlinge specialismen met doorverwijzingen en aanbrengfees
- uitwisseling van sterke punten en invulling van zwakke punten
- gemeenschappelijke publicaties
- gemeenschappelijke websites en/of gemeenschappelijke CMS en SEO systemen
- kantoorsoftware optimalisatie
- modellenuitwisseling en gemeenschappelijke online bibliotheken en databases
- begeleiding en opleiding van jongere confraters en stagiaires
- eigen en/of gedeelde permanente vorming
- gemeenschappelijke, gedeelde of samenwerking rond publicaties van boeken en tijdschriften
- overleg, bespreking, second opinion en brainstorming over lopende juridische zaken
-...

elfri.be is het Belgisch contactpunt van deze denktank.

 

Heeft u inderesse gebruik dan dit interesse-formulier od stuur dan een e-mail elfri@elfri.be  met in het onderwerp j2j-info

Commentaar: 

Op een morgen staat de advocaat in zijn solopraktijk op waarbij hij een belangrijke cliënt verliest en waarbij zijn zakelijk model als een kaartenhuisje in elkaar stort samen met zijn financiële zekerheid.

Op een morgen staat de medewerker die van alles en nog wat beloofd werd op en hoort een uur later in het kantoor waarin deze hart en ziel gegeven heeft, dat de samenwerking beëindigd wordt, zo niet dat deze “jongere” maar soms ook oudere advocaat op een dood spoor zit en elke financiële zekerheid verliest.

Op een morgen staan de vennoten van een groter advocatenkantoor op om enkele uren later samen te vergaderen en vast te stellen dat de verliezen in het kantoor zich blijven opstapelen en de gemaakte plannen geen of onvoldoende succes opleveren.

Op een morgen staan de advocaten op en stellen deze vast dat het cliënteel zodanig gegroeid is waardoor deze niet meer beschikt over de middelen en infrastructuur om dit cliënteel te bedienen, zonder dat deze beschikt over de nodige middelen, tijd en ruimte om hieraan te verhelpen.

Op een morgen staat een jonge-stagiair advocaat op met zovele frustraties en vragen waar deze nergens mee terecht kan, zo staat ook zovele malen elke advocaat op met zeer fundamentele, zowel juridische vragen en als vragen met betrekking tot de eigen profilering, de verwerking van al die geheimen, de lasten die dagdagelijks wegen op de kantoororganisatie en de zo zware menselijke last, vragen waarmee men nergens terecht kan.

De enige zekerheid is dat er geen zekerheid is. De enige permanente wetmatigheid is dat er geen permanente wetmatigheid bestaat. En ook in onze eerste lessen filosofie hebben wij geleerd dat alles beweegt en in beweging blijft maar in deze stroom van onzekerheden, vragen, soms zelfs angsten, kunnen wij elkaar helpen.

Info@law heeft in de voorbije jaren willen bijdragen om uw geest te scherpen, u te inspireren. Info@law gaat een stap verder, door in samenwerking met de website, www.elfri.be, een denktank te starten.

Een denktank is geen netwerk, het is zelfs geen groep, het is een aanzet, een uitnodiging om samen na te denken waarbinnen dan alle initiatieven mogelijk zijn. Eén en ander staat volledig los van advocatenkantoor Elfri De Neve of de persoon van Elfri De Neve. Er wordt enkel gefaciliteerd met respect voor het geheim waarbij wij samen kunnen beslissen wat wij delen en niet delen en waarbij “wij” slaat op de groep die spontaan gevormd wordt.

Concreet verzamelen wij op dit ogenblik enkel geïnteresseerden zoals u zich zou inschrijven op een sociaal mediumplatform, waarbij in een tweede fase elke ingeschrevene de lijst bekomt van alle andere ingeschrevenen (voor zover deze akkoord gaan met het bekend maken van hun inschrijving) en waarbij via een infoformulier elke ingeschrevene het deel van de informatie van elke andere ingeschrevene kan bekomen, waarvan er toelating werd verleend om deze gegevens te delen. Meer informatie, zie www. j2j.be.
 

 

 

FACEBOOK PAGE
https://www.facebook.com/elfri.deneve

RSS FEED
http://www.elfri.be/rss.xml

TWITTER PAGE
https://twitter.com/ElfriDeNeve

WEBSITE URL
http://www.elfri.be/

Linkedin
http://be.linkedin.com/in/elfrideneve
http://be.linkedin.com/pub/elfri-de-neve/1/7b4/a90

Gerelateerd
0
Uw beoordeling Geen
Aangemaakt op: ma, 29/09/2014 - 17:18
Laatst aangepast op: ma, 27/10/2014 - 23:20

Hebt u nog een vraag?

Hebt u nog een vraag in dit verband, klik dan hier om uw vraag aan ons te stellen, of meteen een afspraak te maken voor een consultatie.

Aanvulling

Heeft u een suggestie, aanvulling of voorstel tot correctie met betrekking tot deze pagina? Gebruik dit adres om het te melden.